GP2 cursa 2 Monaco: prima victorie pentru localnicul Richelmi

GP2 cursa 2 Monaco: prima victorie pentru localnicul Richelmi

Jean-Paul Driot și René Arnoux sunt în al nouălea cer după ce echipa lor câștigă ambele alergări din Principat. Stéphane Richelmi a rezistat presiunii lui Sergio Canamasas și emoțiilor unui restart, transformând pole-positionul într-o victorie mult așteptată, oferind astfel cel mai frumos cadou fanilor rămași pe pistă: imnul monegasc în difuzoare.

Pe grila de start, Richelmi contempla deja un eventual succes pe străzile unde copilărise, după ce anul trecut asistase la victoria celuilalt monegasc, Coletti. În urma sa se aliniau Haryanto, Pic, Canamasas și Cecotto. Richelmi a trecut cu succes de momentul plecării în cursă, rezistând atacului indonezianului. Cărțile s-au reașezat în favoarea piloților Trident, Canamasas urcând până pe poziția secundă, iar Cecotto pe locul al patrulea. Capcana Mirabeau, virajul cu probleme în calificările F1, a mai atras un protagonist, Felipe Nasr ratând frânarea la prima traversare.

Ordinea primilor 8 la finele primului tur s-a păstrat până la final, gradele sporite de uzură a pneurilor fiind oglindite doar de ecarturile în timp, pe traseul monegasc unde este atât de dificil să depășești. Astfel, Richelmi a fost urmat de Canamasas și Haryanto pe podium, restul punctelor fiind acontate de Cecotto, Arthur Pic, Evans, Palmer și Quaife-Hobbs. Stéphane Richelmi devine al treilea pilot din șase curse care obține prima victorie din carieră în seria GP2, după Vandoorne și Nasr. Canamasas este adevărata surpriză, cea mai bună clasare a sa de până acum fiind locul 8.

Stefano Coletti nu s-a mulțumit să ruleze în șir indian după ghinionul de ieri și a reușit o cursă meritorie, transformând o plecare de pe locul al 19-lea într-o clasare la limita punctelor, pe 9. Dat fiind că regulamentul seriei GP2 acordă două puncte suplimentare pentru cel mai rapid tur, cu condiția clasării finale în top 10, imposibilitatea obținerii unui câștig prin depășiri a dus la o bătălie strategică pentru aceste puncte. În final, tot Coletti a reușit să și le însușească, o slabă consolare pentru cel mai bătăios pilot din weekendul monegasc.

DAMS face un weekend perfect și câștigă ambele curse, însă Trident arată cum prin cooptarea lui Giaccomo Ricci reușește să liniștească cele două spirite latine din echipă, Cecotto și Canamasas, care cauzau prea multe incidente în trecut. Ambii piloți Trident au punctat în ambele curse din Principat. O mențiune specială pentru constanța lui Arthur Pic, francezul terminând toate cele șase curse din acest sezon în top 9, fără să fie vreodată în prim-planul camerelor de luat vederi.

Palmer contabilizează mai multe puncte decât urmăritorii direcți (Nasr și Leal), iar Richelmi urcă trei poziții în clasamentul general, fiind acum pe poziția a șasea. Din top10, Leal, Vandoorne și Trummer pleacă de la Monaco fără puncte.

Seria GP2 va face o pauză de aproape o lună, rămânând pe tărâm european în perioada cursei de Formula 1 de la Montréal. Se revine apoi în Austria, unde nu s-a mai concurat din vremea defunctei F3000, când brazilianul Ricardo Sperafico învingea pentru team-ul italian Coloni. Seria GP3 va debuta pe fostul A1-Ring în același weekend de competiție.

Sursa imagini: GP2series.com