Francois Delecour a câștigat Delta Rally

Francezul a ieșit învingător în etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri. Acesta a fost aproape să piardă victoria pe penultima probă specială, din cauza unor probleme de ordin tehnic, în favoarea lui Simone Tempestini, cel care s-a clasat pe locul doi. Podiumul a fost închis de echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu, care a reușit prima victorie de probă specială în CNR.

Francois Delecour a fost foarte aproape să piardă victoria la Delta Rally, după ce o bieletă de direcție a cedat pe penultima specială, făcând mașina Subaru a acestuia foarte greu de controlat. Câteva reparații de urgență l-au ajutat pe francez să încheie superspeciala și să se poată deplasa în parcul închis, câștigând raliul cu o mașină de Grupa N.

Tempestini Jr. a sărbătorit primul podium din CNR, finalul Raliului Deltei surprinzându-l pe acesta pe poziția secundă la general, la doar 2 secunde de victorie. Aceasta ar fi fost cu atât mai surprinzătoare, din moment ce juniorul NRA a fost penalizat vineri cu un minut pentru intrarea în avans în Zona Tehnică. Marco Tempestini a abandonat după ce s-a împotmolit la o ieșire în decor în cea de a doua zi de concurs.

A fost o experiență frumoasă și o luptă interesantă. Sunt mulțumit de progresul făcut și vreau să păstrăm același ritm și la raliurile de asfalt. 

Simone Tempestini

Echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu încheie pentru a doua oară un raliu pe podium în CNR. Aceștia au reușit prima lor victorie de probă specială din Campionatul Național de Raliuri pe proba Eoliene.

A fost un raliu dificil, dar în care m-am simțit foarte bine. Colaborarea cu Sergiu este din ce în ce mai bună și acest lucru se vede în evoluția de pe probele speciale. Sunt fericit că am urcat pe podium și sunt foarte mulțumit de progresele făcute cu noua mașină.

Sebastian Barbu

Bătălia pentru locul patru s-a dat între cele două Skoda S2000. Un ecart de doar 5.3 secunde l-a făcut pe Bogdan Marișca să termine în spatele lui Dan Gârtofan.

În ceea ce privește lupta de la două roți motrice, Florin Tincescu a izbutit prima sa victorie în această categorie și cel mai bun rezultat al său la general, ocupând poziția a șasea la finalul raliului, ajutat fiind și de problemele lui Adrian Răspopa și Raul Badiu.

Trofeul la clasa 9 și în Cupa Suzuki a fost adjudecat de Sebastian Gioarsă, iar Dorin Banciu a câștgat la clasa 11. În Cupa Dacia s-a impus Bogdan Barbu, la o diferență de 2 minute și 22 secunde față de urmăritori.

Credit foto: Attila Szabó 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By