Max Verstappen invitat oficial în programul Red Bull

Max Verstappen invitat oficial în programul Red Bull

Cele trei victorii obținute de Max Verstappen la Spa-Francorchamps nu aveau cum să treacă neobservate, mai ales de ochiul expertului Helmut Marko. Acesta a confirmat oferta trimisă lui Jos Verstappen, prin care Max este invitat să se alăture filierei Red Bull.

În weekendul austriac de Formula 1 numele lui Max Verstappen a fost auzit adesea în paddock, tănârul olandez lăsând o impresie foarte puternică în urma victoriilor muncite de pe cel mai solicitant traseu, unde mâna pilotului poate face diferența: Spa-Francorchamps. În ciuda avantajului dat de aspirație pe lungile sectoare cu pedala la fund, urmăritorii lui Verstappen nu l-au putut ataca, grație măiestriei acestuia pe sectorul al doilea, cel virajat. Chiar dacă în Austria se desfășurau etapele de GP2 și GP3 sub ochii descoperitorilor de talente, ei erau blocați pe ecranele TV, unde adevărata atracție domina platoul F3 la Spa.

Sunt foarte impresionat de Max, se descurcă foarte bine în primul său sezon de F3. Au existat foarte puțini piloți care au trecut cu succes din karting direct în F3. Ultimul nume care-mi vine în minte este Jarno Trulli, dar nimeni nu a reușit chiar să aibă un rol semnificativ în campionat.

Helmut Marko

Marko a recunoscut că a avut o discuție cu Jos Verstappen la Monaco, despre viitorul fiului său, în care i-a prezentat acestuia oferta de a se alătura programului Red Bull Junior, în speranța că vor reuși să contreze interesul deja manifestat de McLaren și Mercedes.

Le-am făcut o ofertă, iar acum Jos și Max trebuie să decidă ce este mai bun pentru viitor. Suntem vădit interesați de Max, fiindcă este un talent ieșit din comun.

Helmut Marko

Evident, olandezii nu au nicio grabă în a lua vreo decizie și așteaptă să adune ofertele pe masă, în timp ce performanțele pe pistă se succed etapă de etapă. Cotidianul olandez De Telegraaf este în permanent contact cu Fritz van Amersfoort și cu Jos Verstappen, pentru cele mai noi vești referitoare la viitorul lui Max.