GP2 UK R2: Felipe Nasr, netulburat

GP2 UK R2: Felipe Nasr, netulburat

Pe fondul unei victorii facile a lui Nasr, lider din primul viraj în urma plecării slabe a polemanului Richelmi, analizăm plutonul integral, echipă de echipă, realizări și insuccese.

Carlin – Felipe Nasr învinge pentru a treia oară în 2014, în stilul său caracteristic. Brazilianul a evitat problemele și a ținut un ritm foarte bun de cursă, detașându-se de Coletti după turul 9. Julian Leal a terminat pe 5, pierzând poziția a patra în fața lui Palmer într-o clipă de neatenție de tip Jenson Button.

Racing Engineering – Marciello a fost cel mai rapid în antrenamente și calificări, însă cursa de astăzi a fost o consecință directă a ghinioanelor de ieri: plecat ultimul, Lello a fost eliminat în urma unui carambol în primul viraj. Coletti a avut un start fulminant, venind de pe 5 pe 2. După ce a ținut ritmul liderului Nasr până spre mijlocul întrecerii, a fost nevoit să renunțe la ofensivă, pe fondul uzurii accentuate și a unui deficit de putere pe final, însă locul secund nu i-a fost amenințat serios.

TridentJohnny Cecotto a făcut o nouă cursă matură, rezistând presiunii lui Palmer pe final pentru a ocupa locul al treilea pe podium. Canamasas, în schimb, a fost în nota obișnuită: incidente, aripi rupte, abandon.

DAMS – O cursă slabă pentru echipa lui Driot și Arnoux, cu Richelmi regresând din pole până pe poziția a șasea, păstrată cu greu în fața ofensivei lui Evans. Palmer a fost combativ și a urcat în clasament, fiind la un pas de podium.

MP Motorsport – Oricine se urcă la volanul primei mașini MP iese în evidență. După Tio Ellinas, este rândul lui Marco Sorensen să puncteze în ambele curse. Danezul i-a subtilizat ultimul punct lui Stoffel Vandoorne, pe fondul unei mici erori a belgianului. Nimic de spus despre anonimul De Jong, care nu a punctat în 2014.

ART Grand Prix – Echipa dominantă din primele sezoane ale seriei GP2 nu se regăsește și rămâne fără puncte în cursa de sprint. Vandoorne nu a avut ritmul necesar unei progresii, venind pe prima poziție care nu se premiază – locul 9. Izawa a fost reperat doar în incidentul cu Arthur Pic.

Campos – Obișnuit cu punctele mici, Pic n-a mai avut noroc de abandonurile celor din față de această dată, iar Kimiya Sato se dovedește leu în AutoGP și pisică blândă în GP2.

Caterham – Favorita din presezon a avut o cursă de coșmar: Rossi a calat motorul pe grilă, iar Haryanto a abandonat pe la jumătatea întrecerii.

Hilmer, Arden, Rapax, Venezuela – Nu s-au evidențiat în întrecerea de duminică, venind în afara punctelor cu ambii piloți.