Lewis Hamilton superstar

Lewis Hamilton superstar

Într-o competiție care-și pierde din identitate pe zi ce trece precum Formula 1, Lewis Hamilton rămâne un reper indestructibil, o certitudine a profesionalismului grație căruia geniul rebel de 29 de ani și-a atins toate obiectivele propuse devenind cel mai de succes pilot britanic din istoria curselor de Grand Prix cu cele 33 de victorii de etapă ale sale.

Un englez mistuit de demonii vitezei așa cum îi stă bine unuia născut în celebra Silicon Valley a constructorilor de monoposturi și care tot ca un supus loial Majestății-Sale este un mare consumator de Vintage: în mai multe rânduri acest pupil al lui Ron Dennis, patronul echipei McLaren, a declarat că regretă că nu s-a născut cu cateva decenii mai devreme! Motivul? Ar fi concurat în Circul Vitezei al anilor ’70, când electronica pe monoposturi era considerată literatură SF de categoria B și cu siguranță ar fi devenit un erou al filmului „RUSH”, semnat de numai puțin celebrul Ron Howard.

Mulatrul carismatic care se consideră, prin intermediul imaginii sale de pop-star, un soi bizar de Buda Supersonic (o fi având și eterna logodnică Nicole Scherzinger o parte de vină!) este identificat de presă mai mult ca un McEnroe al curselor de viteză, un individualist adaptat mulțimilor care călătorește cu 300 de km într-un univers numai al lui, o lume în care curajul nebunesc a învins raționamentele germane elaborate de cerebralul Nico Rosberg, coechipierul dar și marele său rival din 2014 ce și-a recunoscut cu sportivitate înfrângerea. Și nici nu i-a fost greu s-o facă în fața prietenului său din adolescență cu care se duela în Europenele de karting ale noului mileniu, un puști ciocolatiu al cărui ten dezvăluia originile caraibiene și se vedea, încă de pe atunci, urmașul etern al regretatului Ayrton Senna, simțindu-se la fel ca brazilianul – un predestinat.

Iar cifrele din 2014 o atestă: 11 victorii, 16 podiumuri, 7 pole-position-uri și un total de 384 de puncte care i-au adus cel de-al doilea titlu mondial din carieră după laurii cuceriți în 2008, atunci când, la aproape 24 de ani, devenea cel mai tânăr campion al lumii din istoria Formulei 1.

Hamilton se află acum în clubul exclusivist al celor 16 piloți care au câștigat cel puțin două titluri mondiale, având rezervat un loc de onoare în Salonul Britanic alături de numai 3 conaționali de-ai săi: Sir Jackie Stewart, Jim Clark și Graham Hill, dar cunoscând personal apetența pentru risc și glorie a tânărului Lewis pot afirma în slang-ul viteziștilor că „vor mai urma lucruri” în privința proaspătului laureat mondial.

Și ca să închei, hăituit fiind de timp și timpuri, o voi face cu gândul la un alt star planetar, britanic cu origini la fel de exotice ca și eroul nostru, acel mistic trubadur rock – Freddie Mercury și hitul său compus spre finalul vieții: „The Show Must Go On”. Obviously!