Ducati a lansat arma anti-japoneză GP15

16 februarie 2015 ar putea reprezenta o zi istorică pentru constructorul din Bologna. Noul model, GP15 a fost lansat, după o lungă așteptare.

Prezenți la primele teste din sezon cu un update al modelului de anul trecut, GP14.3, cei de la Ducati privesc cu optimism înspre viitor. În Malaezia, la testele desfășurate pe circuitul Sepang, atât Andrea Dovizioso cât și Andrea Iannone au mers foarte bine, ultimul încheind ultima zi după tandemul Marquez-Pedrosa de la Honda, fiind the best of the rest.

Rezultatele aduse în urma testului malaezian fac ca modelul GP15 lansat astăzi să fie un pas înainte. Prezentarea noii motociclete a avut loc la Ducati Auditorium din Borgo Panigale. Evenimentul sponsorizat de Telecom Italia, unul dintre sponsorii oficiali ai echipei, ne-a adus în față prezentarea celor doi piloți, Dovizioso și Iannone, dar și a lui Gigi Dall’Igna, responsabil pentru designul motocicletei din 2015.

Pentru Dall’Igna va fi prima motocicleta Ducati ce va purta 100% viziunea sa, în trecut responsabil de succesele celor de la Aprilia din campionatul mondial de Superbike. Pentru Ducati va fi oportunitatea  ideală de a scăpa de blestemul lipsei de victorii, ultima astfel de reușită datând din sezonul 2010, atunci când australianul Casey Stoner, marșa spre o nouă victorie în MP al Australiei de la Phillip Island.

Modelul GP15 vine ca o speranță a celor din Bologna de a concura modelele japoneze, RC213V de la Honda, respectiv M1 propus de Yamaha, încercând să readucă în prim plan succesele cu care ne-a obișnuit gruparea italiană atât în Superbike, cât și în motomondial, unde a trecut prea multă vreme de la titlurile din 2007, când se rula cu motoare de 800cc.

Ducati va aduce pe pistă noul model în cel de-al doilea test din această iarnă, în perioada 23-26 februarie, pe același circuit Sepang, din apropierea capitalei malaeziene, Kuala Lumpur.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By