Alonso spitalizat în urma unui accident

Alonso spitalizat în urma unui accident

Fernando Alonso a suferit un accident cu 20 de minute înainte de pauza de prânz pe circuitul catalan Montmelo. Deşi reprezentanţii centrului medical al circuitului a declarat că pilotul spaniol nu a suferit răni grave, Alonso a fost preluat de un elicopter şi transportat la cel mai apropiat spital pentru investigaţii amănunţite unde va rămâne internat peste noapte pentru observaţii.

Fernando Alonso a ieşit de pe circuit după virajul 3 şi a lovit parapetul de protecţie de pe interiorul virajului. Monopostul nu pare să fie grav avariat, doar aripa faţă lipseşte, cel mai probabil în urma contactului cu parapetul. Germanul Sebastian Vettel care rula în spatele spaniolului a declarat:

“Viteza era mică – poate 150 km/h. Apoi a virat spre dreapta direct în parapet. A fost foarte ciudat.

Echipa McLaren a emis un comunicat oficial prin care anunţă că Alonso a ajuns la centrul medical conştient, alert şi comunicativ, dar ca măsură de precauţie a fost dus cu elicopterul al spital. De asemenea, pe parcursul zilei va anunţa presa în legătură cu starea lui de sănătate.

Comunicat de presă McLaren
Comunicat de presă McLaren

Un jurnalist de la cotidianul Marca a declarat că imediat după accident Fernando Alonso părea ameţit şi că a încercat să oprească monopostul lângă pistă, dar a lovit parapetul.

Există şi un zvon prin paddock conform căruia sistemul KERS de pe monopostul McLaren Honda s-ar fi descărcat provocând electrocutarea pilotului, de unde şi starea lui Alonso. Nu cred, având în vedere sistemele de siguranţă care există în Formula 1, dar…

sursa foto: www.twitter.com/McLarenF1