Sauber aproape de un acord cu van der Garde

Sauber aproape de un acord cu van der Garde

Procesul dintre Sauber F1 și fostul lor pilot de teste, Giedo van der Garde, a continuat vineri cu o nouă sesiune de audieri, iar cele două părți par a fi aproape de a ajunge la un consens în ciuda amenințărilor direcționate spre echipa elvețiană.

Dimineață, Sauber și managerul ei, Monisha Kaltenborn, au fost nevoiți să ofere o listă a proprietăților echipei, în ideea că acestea ar putea fi sechestrate dacă s-ar dovedi că ei au blocat cu rea-voință posibilitatea pilotului olandez de a se urca la volanul mașinii în acest weekend de curse.

Onorabilul Justice Croft a citit un document care pe lângă potențialul sechestru mai menționa posibilitatea ca Monisha Kaltenborn să fie „condamnată la închisoare pentru o perioadă determinată de Curte, sau ca alternativă, să plătească o amendă stabilită de aceasta,” dacă actul de rea-voință s-ar fi dovedit adevărat.

Mai devreme, avocatul lui van der Garde a argumentat că Kaltenborn ar fi dezactivat contractul olandezului săptămâna trecută, blocând astfel orice demers pe care pilotul l-ar fi putut face pentru a primi superlicența (chiar și cea temporară) de care are nevoie pentru a concura în Formula 1. Contractul ar trebui să fie reactivat cu ajutorul Board-ului de Recunoaștere al Contractelor (CRB), însă Sauber a întârziat în mod voit să facă acest pas, spune avocatul lui van der Garde.

În tot acest timp, Sauber a ales să trimită pe circuit mașinile lui Marcus Ericsson și Felipe Nasr în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere după ce în prima a zilei aceștia au rămas în garajul echipei din precauție.

După o pauză de câteva ore, audierile au continuat, părțile implicate cerând o amânare scurtă pentru a purta discuții în vederea ajungerii la un consens. Se dorește evitarea unei situații în care proprietățile Sauber ar fi puse sub sechestru, moment în care echipa nu ar mai putea concura în Marele Premiu al Australiei duminică.

Avocatul lui van der Garde a spus Curții că „discuții constructive au avut loc între părțile implicate, iar acestea sunt așteptate să continue spre seară.” Justice Croft a părut să fie de acord cu o soluționare cât mai rapidă a problemelor, comentând că dorește ca ambele părți să vorbească „la modul serios pentru rezolvarea situației printr-un acord.”

Prezentă la conferința de presă ținută cu managerii echipelor după sesiunile de antrenamente, Kaltenborn a ales să rămână tăcută în ceea ce privește procesul cu van der Garde, spunând că nu va comenta pe marginea acestui subiect.

Întrebată dacă în mijlocul acestui scandal se simte capabilă să conducă o echipă de Formula 1, managerul echipei Sauber a spus că are „o viziune foarte clară asupra a ceea ce s-a făcut” în ceea ce privește contractele piloților săi.

Mai târziu, Kaltenborn a spus că nu s-a gândit în nici o clipă să își dea demisia de la echipă, fiind foarte promptă când a fost întrebată acest lucru.

Procesul va continua în dimineața zilei de sâmbătă.