Nicolas Prost calmează spiritele la Miami

Nicolas Prost calmează spiritele la Miami

Game și set pentru Prost junior, care le-a retezat aripile lui Daniel Abt și Scott Speed pe final și a devenit lider la general după a cincea etapă.

Continentul nord-american abia aștepta prima reprezentație a monoposturilor electrice, fapt ilustrat și de jovialul Emerson Fittipaldi înainte de start. Etapa din Florida a început cu deja obișnuita penalizare pentru Nick Heidfeld, aruncat la coada grilei. Și Nelson Piquet Jr. fusese trimis cu cinci locuri mai în spate, însă brazilianul era pornit pe fapte mari. Din pole a plecat același Jean-Eric Vergne, urmat de Prost și Sam Bird.

Prima cursă desfășurată în centrul orașului Miami după mai bine de zece ani a programat 39 de parcurgeri ale configurației stradale și încă din primii metri Nicolas Prost ne-a amintit de proastele sale obiceiuri de la Beijing printr-o ușoară atingere a lui Vergne pe frânare. Însă monopostul Andretti a rezistat destabilizării și a dictat ritmul în prima jumătate a întrecerii. Sam Bird a trecut de Prost și a devenit tot mai insistent în spatele lui Vergne, reușind depășirea în turul 19, într-un moment nepotrivit ce l-a obligat să mai parcurgă un tur cu rezerva de energie aproape goală, pierzând astfel orice șansă.

Însă și Vergne s-a trezit devansat de un trio format din Abt, Prost și di Grassi după consumarea opririlor la boxe. Mai mult, amenințarea a venit din spate, de la colegul său debutant, Scott Speed. Acesta n-a stat mult pe gânduri și a trecut de Jean-Eric, plecând apoi în urmărirea unui potențial podium. Regresul lui Lucas di Grassi pe final l-a promovat pe Speed pe locul al treilea, în timp ce Vergne punea capăt evoluției sale. În ultimele două tururi s-a consumat schimbarea de lider, cu Daniel Abt nevoit să economisească energie. Germanul a fost devansat de Prost printr-o manevră hotărâtă, iar Speed s-a insinuat și el pe lângă monopostul Audi Sport. Americanul a fost foarte aproape de victorie pe tărâm propriu, însă Prost a avut resurse și ceva noroc, lovind ușor parapetul în ultimul tur, însă fără consecințe.

În urma celor trei a sosit Jerome d’Ambrosio, fiind urmat de Nelsinho Piquet și Antonio Felix da Costa. Loic Duval, obișnuit cu regenerarea energiei din WEC, a sosit al șaptelea pe celălalt monopost Dragon Racing, în fața marilor perdanți di Grassi și Bird. Lucas a făcut cea mai slabă cursă din sezon și a cedat șefia la general în fața câștigătorului de astăzi, Nicolas Prost. Ultimul punct i-a revenit lui Salvador Duran, team-ul lui Aguri Suzuki reușind o performanță bună cu ambele mașini în top 10.

Într-un anonimat total s-au consumat cursele lui Jaime Alguersuari și Bruno Senna. Vitantonio Liuzzi s-a adaptat și el cu dificultate la competiție, terminând în afara punctelor. Însă nici colegul și totodată patronul său Jarno Trulli n-a putut mai mult. Urmează etapa de la Long Beach, unde am putea continua seria învingătorilor diferiți, ajunsă deja la cota 5. Cu siguranță Michael Andretti își dorește o victorie acasă, iar Vergne și Speed au arătat amândoi că sunt capabili să o obțină, deși în primele curse priveau Formula E de la televizor…