ERC: Tuthill Porsche participă în Irlanda

ERC: Tuthill Porsche participă în Irlanda

Contructorul german Porsche revine în Irlanda cu un model 911 modificat al echipei lui Richard Tuthill. Etapa irlandeză a ERC se va desfășura între 2 și 4 aprilie, pe asfalt, în regiunea Belfast.

Tuthill a debutat un Porsche 997 anul trecut, la Rallye Deutschland (a terminat pe poziția 27), readucând modelul producătorului german pe o pistă de raliu după o pauză de 28 de ani. Anterior lui, la Monte Carlo, Marc Duez participase cu un 996 GT3 dar nu a reușit să încheie raliul. Tuthill Porsche sunt echipa din spatele participării modelului Rothmans Porsche 911 în anii ’80, cu piloți precum Henri Toivonen și Billy Coleman la volan. Ultimul Porsche din WRC a fost cel pilotat de Saeed Al Hajri în 1986 în Raliul Acropolis.

Echipa cu sediul în Banbury conduce momentan campionatul FIA R-GT din cadrul WRC după victoria din Raliul Monte Carlo, acolo unde François Delecour a pilotat un model 911 în culorile României. Delecour nu va pilota în Irlanda, Tuthill închiriind mașina irlandezului Robert Woodside, alături de copilotul Alan Harryman. Woodside a câștigat patru speciale în ediția din 2014 într-un Mitsubishi Lancer Evo X. Tații ambilor protagoniști au fost câștigători ai acestui raliu în trecut.

TP02
La testele disputate în Irlanda, mașina rulează încă în culorile României (credits@Tuthill Porsche)