CNVC: Hora câștigă la Râșnov

CNVC: Hora câștigă la Râșnov

Lucien Hora s-a impus cu ajutorul monopostului Lola în fața lui Lucian Răduț și Ovidiu Zaberca. La categoria mașinilor clasice, Cătălin Ghigea cu a lui Alfa Alfetta GTV a fost mai rapid decât superbul BMW 2002 pilotat de Eduard Tontsch.

După ce în această iarnă s-a tot discutat despre posibilitatea unei clase de monoposturi, chiar și participarea lui Lucien Hora în noul sezon a fost pusă sub semnul întrebării. În final, monopostul nu a fost vândut, alții nu s-au prezentat cu mașini similare și învingătorul a fost logic. Atâta timp cât în România există și alte monoposturi gata de concurs dar nu sunt atrase de modelul ”pro bono” al etapelor din CNVC, chestiunea merită analizată atent de către Federație și organizatori.

Primii trei clasați au fost singurii care au reușit să parcurgă traseul de la Râșnov sub baremul de două minute. Paul Andronic a închis podiumul grupei H4, fiind urmat de Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge). Mircea Pădurean (VW Golf 4) a terminat pe 8 la general, dar a fost cel mai rapid din clasa H2. Andrei Cașcaval a stabilit cel mai bun timp, devansându-i pe Călin Manitiu și Manu Mihalache. Dacă tot am adus în discuție piloți din CNR, putem menționa și participarea lui Daniel Ungur cu Ford Fiesta și Sebastian Barbu. Din păcate, sibianul nu a putut stabili niciun timp în manșele de concurs din cauza unor probleme tehnice.

La grupa A podiumul a fost ocupat de modele Mitsubishi Lancer. Primele două poziții au fost acaparate de Liviu Savu și Ciprian Ciubotaru, ambi pe EVO IX, iar ultima treaptă a fost rezervată de Radu Ortelecan (EVO VI).

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă este programată în perioada 23-24 mai la Straja, sub numele Alba Motor Challenge.