IndyCar Texas: Dixon conduce trenul veteranilor

IndyCar Texas: Dixon conduce trenul veteranilor

Cea de-a doua rundă disputată pe oval în acest an s-a încheiat cu un cvartet fruntaș de piloți cu mare experiență, Dixon reușind să se impună facil în fața colegului Tony Kanaan. Montoya a făcut o operațiune bună la general.

Ne-am așteptat la o ripostă a lui Scott Dixon odată cu revenirea pe un oval, iar neo-zeelandezul n-a avut rival într-o cursă aproape lipsită de neutralizări, așadar complet atipică. Doar cinci piloți au completat întreaga distanță, avansul învingătorului fiind de peste șapte secunde la final, fapt rarisim pe oval. Nici măcar singura apariție a steagului galben nu s-a datorat vreunui accident, ci doar unor resturi rămase pe pistă.

După ce mulți s-au plâns de agresivitatea din pluton la Indy 500, în Texas am avut dueluri mult mai cuminți. Nici miza nu e aceeași, dar nici combatanții care umplu grila de 33 de mașini la cursa-vedetă n-au mai suprapopulat ovalul, lăsând loc doar fețelor cu care ne întâlnim cursă de cursă. Cel mai frumos duel i-a avut în prim-plan pe ceilalți doi ocupanți ai podiumului, Kanaan și Castroneves, care au făcut rocada de mai multe ori și în final s-au clasat în ordinea aceasta.

Juan-Pablo Montoya a terminat al patrulea, însă declinul progresiv al polemanului Will Power până pe poziția a 13-a l-a făcut pe columbian să-și mai extindă avansul la general, bucurându-se acum de un ecart de 35 de puncte, Dixon fiind la alte 8 lungimi de australian. Am asistat din nou la o dominație a echipelor de top motorizate de Chevrolet, primul rival de la Honda fiind Marco Andretti, care și-a devansat colegul cu care rulează în tandem la majoritatea curselor, Carlos Munoz.

Kimball a terminat din nou onorabil (P7) pe oval, fiind urmat de surprinzătorii Briscoe și Jakes, în fața lui Gabby Chaves, aflat la o nouă clasare în top 10. Pentru francezii Pagenaud și Bourdais, o asemenea clasare nu a fost la îndemână. Am avut și patru abandonuri tehnice: Vautier, Hawksworth și perechea CFH formată din Newgarden și patronul Ed Carpenter.

Următoarea etapă va avea loc weekendul viitor la Toronto, ca desert după cursa de 24 de ore de la Le Mans.