MotoGP Catalunya: Aleix Espargaro, cel mai rapid în prima zi

Prima zi a antrenamentelor libere contând pentru Marele Premiu al Cataluniei l-a regăsit pe Aleix Espargaro în postura de cel mai rapid om al zilei la clasa regină, MotoGP.

Pilotul spaniol, component al echipei Suzuki a stabilit cel mai bun timp cronometrat al zilei. În cea de-a doua sesiune de antrenamente libere, Espargaro a oprit cronometrul în 1:41.158. El a fost urmat de Marc Marquez și Dani Pedrosa, cei doi piloți Honda demonstrând o formă foarte bună.

Ducati și Yamaha nu au avut cea mai bună zi. Tandemul italian format din Andrea Iannone și Andrea Dovizioso a fost în umbra echipei Honda reușind totuși să aducă un prototip în top 5. Dovizioso a încheiat prima zi, dedicată antrenamentelor libere, pe poziția a patra, în timp ce Maniac Joe s-a clasat pe locul 6.

Marea deziluzie a zilei de vineri a fost Yamaha. Valentino Rossi, liderul actual în clasamentul general al piloților nu a reușit să intre în top 10. Doctorul a fost cronometrat în 1:42.367 și a fost nevoit să se mulțumească doar cu a 11-a poziție la finele zilei.

La clasa intermediară, Moto2, cel mai rapid tur cronometrat a fost stabilit în prima secvență a antrenamentelor libere. Francezul Johann Zarco a fost singurul care a coborât sub 1:47 pe circuitul catalan. În clasamentul coroborat al celor două sesiuni, el este urmat de Sandro Cortese și Sam Lowes.

Nici o noutate la clasa mică. Același Danny Kent domină autoritar la Moto3. Pilotul britanic a stabilit cel mai rapid tur al zilei în a doua sesiune de antrenamente, oprind cronometrul în 1:51.637. La doar 0.011 diferență a venit Niccolo Antonelli. Pilotul italian nu mai surprinde pe nimeni, fiind deja cunoscut pentru viteza pe care o dezvoltă, dar inconstanța sa este vizibilă în rezultatele din cursă. Podiumul zilei de vineri a fost completat de surprinzătorul Alessandro Tonucci.

Sâmbătă, 13 iunie, vor avea loc ultimele antrenamente libere și cele trei sesiuni de calificări care vor stabili grilele de start pentru întrecerile de duminică.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By