MotoGP Catalunya: Zarco și Bastianini în pole

Dacă acțiunea sesiunii de calificări de la MotoGP a atins cote dramatice, nici la clasele intermediare situația nu a fost prea diferită.

La categoria intermediară, Moto2, liderul zilei a fost Johann Zarco. Francezul a oprit cronometrul în calificările de astăzi în 1:45.895. Pilotul motocicletei cu numărul 5 a fost urmat de Jonas Folger, în timp ce învingătorul din ultima etapă Esteve Rabat a încheiat sesiunea cronometrată pe poziția a treia.

A doua linie a grilei de start a fost completată, în ordine, de Dominique Aegerter, Sam Lowes și Luis Salom, spaniolul arătând un ritm bun și în celelalte sesiuni de antrenamente libere. Marile deziluzii rămân aceleași. Alex Marquez a obținut doar al 12-lea timp, în timp ce Mika Kallio al 22-lea, finlandezul încheind cu o poziție în fața coechipierului său, Franco Morbidelli.

Un amănunt important este ecartul strâns dintre concurenți. Primii 16 piloți sunt departajați de un ecart de o secundă, în timp ce primii 28 au fost cronometrați într-un interval de două secunde.

Sesiunea de calificări contând pentru clasa Moto3 a stat sub semnul dominării lui Enea Bastianini. De altfel, italianul a fost cel mai constant pilot pe tot parcursul weekend-ului și a dovedit că este printre principalii favoriți. Tânărul pilot italian a fost cronometrat în 1:50.137, coborând cu peste șase zecimi față de timpul obținut în FP3.

Prima linie a grilei de start a fost completată de Danny Kent și Jorge Navarro. Italianul Niccolo Antonelli a obținut al patrulea timp al calificărilor și va deschide linia a doua a grilei de start în cursa de mâine. Riderul echipei Ongetta Rivacold a fost urmat de Miguel Oliveira, respectiv Efren Vazquez.

Fabio Quartararo a reușit al șaptelea timp al zilei, francezul fiind în umbra coechipierului său, Navarro. Topul primilor zece a fost completat, în ordine de Niklas Ajo, Phillip Öttl și Hiroki Ono. O nouă evoluție impresionantă pentru echipa Leopard Racing, cei trei piloți ai echipei reușind să se claseze în top 10.

Cele două curse ale claselor mici vor avea loc duminică, 14 iunie. Startul clasei Moto3 este programat pentru ora 12, în timp ce la Moto2, startul va fi dat la ora 13:20.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By