Raliul Moldovei: Gergo Szabo peste R5

Raliul Moldovei: Gergo Szabo peste R5

Gergo Szabo a reușit victoria în cea de-a patra etapă din CNR în care și-a împărțit victoriile pe probele speciale cu coechipierul său, Edwin Keleti. Raul Badiu se bucură de încă o victorie în clasamentul 2WD, iar Norbert Maior câștigă la Cupa Logan.

Prima zi a raliului a fost marcată de ploaie, iar pe prima probă Szabo a stabilit timpul de referință. Surpriza a venit din partea lui Simone Tempestini, care cu o mașină cu două roți motrice și după ce a lovit partea spate, a terminat al doilea pe PS1. Tânărul Tempestini a abandonat, dar a revenit a doua zi datorită regulii Super Rally. Noroiul l-a scos din ritm și pe Marco Tempestini care împreună cu Toni Avram a ocupat poziția a patra în clasamentul general după ziua de vineri. Edwin Keleti a fost cel mai rapid în a doua buclă a zilei, mai puțin pe superspecială, unde Gergo Szabo a revenit cu cel mai bun timp. În clasamentul dedicat mașinilor cu două roți motrice Raul Badiu a câștigat pe 3 din cele 5 speciale ale zilei, dar din cauza întârzierii la startul superspecialei a fost penalizat și a căzut pe 2, în spatele lui Răspopa.

Ziua secundă a început cu același duel între Szabo și Keleti, dar acesta din urmă a întâmpinat probleme la motor pe PS8 Runcu 2 și nu a reușit să urce pe prima poziție în clasamentul general al raliului. Dan Gîrtofan a avut un parcurs constant și în ciuda atacului venit din partea lui Marco Tempestini a încheiat raliul pe ultima treaptă a podiumului. „Sper ca tot ghinionul nostru să se fi terminat în prima jumătate a sezonului. Nu suntem mulțumiți cu locul patru de aici, dar mergem mai departe și ne vom pregăti pentru partea a doua a campionatului”, a spus Marco Tempestini. La Clasa 3, Rareș Tomiță a fost cel mai rapid pe toate cele 11 probe ale raliului fiind urmat în clasamentul final de Emanuel Mihalache și Horațiu Savu. În clasamentul 2WD Raul Badiu a trecut pe prima poziție pe PS9, ajutat și de pana survenită Citroën-ului pilotat de Adrian Răspopa și nu a mai coborât de acolo până la finele raliului. În cupa Dacia, tânărul Norbert Maior a dominat raliul și s-a impus la mai bine de 1 minut distanță în fața lui Peter Kelemen și Adrian Teslovan. În ceea ce privește cealaltă cupă monomarcă, Vlad Cosma a câștigat pe 9 din 11 probe speciale și a terminat pe prima treaptă a podiumului urmat de Alex Ardelean și Marcus Ardelean. „Aveam un avans confortabil după prima zi, dar știam că ne mai așteaptă o zi lungă. Am avut și noi mici probleme pe care le-am rezolvat însă cu ajutorul echipei tehnice și astfel am obținut o victorie foarte importantă pentru noi și pentru echipă”, a spus Vlad Cosma.

Raliul Moldovei Moinești a reușit o premieră pentru Campionatul Național de Raliuri: transmiterea în direct a ultimei parcurgeri de pe Moinești care a fost scurtată la 13.97 km expres pentru a facilita acest lucru. Inițiative de acest gen venite din partea organizatorilor sunt demne de lăudat și ne bucurăm că au reușit.

Credit foto: Szabo Attila