BSB Brands Hatch: Brookes profită de greșeala lui Byrne

BSB Brands Hatch: Brookes profită de greșeala lui Byrne

Josh Brookes venea la Brands Hatch motivat să își adjudece prima victorie din sezon. Obiectivul a fost atins și cu puțin ajutor din partea din partea liderului clasamentului general Shane Byrne.

Prima cursă a debutat cu un duel între Byrne și Brookes, cu Michael Laverty și Richard Cooper imediat pe urmele multiplului campion de la PBM.

În turul 4 Josh Brookes l-a atacat determinat pe Byrne în virajul Druids, preluând astfel conducerea cursei.

Liniștea nu a durat prea mult căci Stuart Easton s-a precipitat și a ieșit în decor în virajul Hawthorns, căzătura fiind fără urmări grave. Câteva tururi mai târziu, Shane Byrne pierdea controlul motocicletei în același viraj Hawthorns unde abandonase și coechipierul său Easton. La prima vedere accidentul a părut destul de serios, motocicleta făcându-se praf după o serie de tonouri, însă Shakey s-a ridicat imediat și a pornit pe propriile picioare spre boxele echipei.

La vârful cursei Josh Brookes a rezistat cu brio încercărilor lui Richard Cooper și James Ellison de a trece la conducere, aceasta fiind în final și forma podiumului. Tommy Bridewell a fost și el aproape de protagoniști reușind o clasare pe locul 4, chiar în siajul lui Ellison. De remarcat prezența pe locul 6 la finalul manșei întâi a pilotului american John Hopkins, revenit la ghidonul unui Ducati Panigale. Forma extrem de slabă din acest sezon a continuat pentru japonezul Ryuichi Kiyonari care a terminat cursa imediat înafara punctelor. O prestație ce nu face deloc cinste unui pilot cu un trecut plin de reușite precum al japonezului.

Cursa a doua i-a avut principali protagoniști pe aceiași Brookes și Byrne, ultimul conștient de gafa din prima alergare și motivat să adune cât mai multe puncte din etapa de pe Brands Hatch.

Touși ambiția lui Josh Brookes a fost mai puternică. Întotdeauna dorința de a lupta pentru primele victorii dintr-un sezon poate scoate la iveală calități nebănuite ale unui pilot.

În turul 8 în Druids Josh Brookes reușește manevra de depășire asupra lui Shakey, fapt ce îi va aduce cea de a doua victorie din sezon. Următoarele 2 locuri au fost adjudecate de ocupanții locurilor 2 și 3 ai primei curse: Richard Cooper aflat la un highlight al carieriei și James Ellison, mereu în preajma câștigătorilor.

Cursa următoare va avea loc în weekend-ul 1-2 august pe circuitul de la Thruxton.