CNKVC: Târgu Secuiesc încheie prima parte a sezonului

Etapa a treia a Campionatului Naţional de Karting (FRK) s-a desfăşurat în weekend-ul 18-19 iulie, pe circuitul Skat Kart de la Târgu Secuiesc. După ce a suferit modificări însemnate, pista cu o lungime de 1.431 metri a găzduit pentru prima dată în 2015 o etapă a Campionatului Naţional.

Clasa Promo BB a adus la start 13 piloţi, printre care şi două dintre prezenţele feminine din campionat în sezonul 2015: Sara But şi Denisa-Andreea Mureşan (licenţiata Real Racing). Denisa a obţinut şi prima sa victorie, fiind urmată pe podium de liderul clasamentului general, Luca Savu, şi de Victor Roman.

Cursa clasei Pufo a provocat surprize. Liderul clasamentului general, Vlad Ceanga, a terminat calificările pe locul 4, îmbunătăţind rezultatul cu doar o poziţie în cursă. Pe locul al doilea a venit Andrew Denis Boriceanu, iar victoria a fost obţinută de Mihai Suteanu, care s-a apropiat la doar 3 puncte de lider.

Debutant la clasa Mini, campionul sezonului trecut la clasa Pufo, Matia Curuia, a terminat calificările de sâmbătă pe locul al treilea, pe care şi l-a conservat în manşa finală de concurs. Locul al doilea l-a obţinut Rareş Cărbunaru, în faţa lui clasându-se liderul clasamentului general Andrei Carcea.

Juniorii clasei KF au fost în număr de 5. Licenţiatul Real Racing, Daniel Vasile, a reuşit să se impună, consolidându-şi poziţia de lider. El a fost urmat de Nicholas Pascu şi Alexander Prelea. Obţinând locul al treilea în calificări, fostul pilot al Campionatului de Karting Şcolar, Robert Uturaş, a reuşit să termine cursa pe locul al patrulea.

La clasa regină, spectacolul a fost unul pe măsura aşteptărilor. Viktor Ştefan a obţinut prima poziţie în calificări, fiind urmat de Aldrin Opran şi Alexandar Stoev. Cursa nu a adus modificări în ceea ce priveşte liderul, Ştefan reuşind a doua victorie din sezonul competiţional, fiind urmat de Opran şi de Radu Babaioana.

Urmează pauza de vară a seriei de karting, iar partea a doua a sezonului debutează în septembrie, cu a patra etapă ce va avea loc tot la Târgu Secuiesc, pe același circuit Skat Kart.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By