IndyCar Pocono: 500 de mile presărate cu accidente

Ryan Hunter-Reay a obținut cea de-a doua victorie consecutivă pe oval, însă echipa Andretti nu s-a putut bucura pe deplin, de vreme ce Justin Wilson se află în comă după ce a fost lovit în cască de un element din fibră de carbon.

Liderul Juan Pablo Montoya obținuse în calificări cel mai slab rezultat din 2015: locul 19. Însă cursa de pe triovalul din Pocono a fost atât de animată încă de la început, încât ordinea de plecare devenise absolut irelevantă. Columbianul obținuse aici prima sa victorie de la revenirea în campionat anul trecut, însă acum se afla într-o postură în care prioritățile se schimbaseră și nu-și mai putea asuma orice risc.

Plutonul din IndyCar are o serie de piloți care tot nu reușesc să-și asigure viitorul, motiv pentru care prezențele lor part-time sunt adesea presărate cu o agresivitate prea ridicată. Chiar dacă oficialii i-au instruit pe cei ce nu se află în lupta pentru titlu să nu încline balanța printr-un gest nebunesc, doar veteranii campionatului au respectat acest lucru la Mid-Ohio și Pocono. În schimb, Tristan Vautier l-a trimis în zid pe cel mai apropiat rival al lui Montoya, Graham Rahal. A fost un gest mai mult decât gratuit, de vreme ce ambii erau din tabăra Honda.

Sage Karam nu a cedat niciun milimetru în cursa de casă, motiv pentru care a fost lăsat adesea să treacă la conducerea cursei, postură din care a greșit capital, lovind zidul. Mașina s-a dezintegrat, iar elemente de suspensie și caroserie au fost colectate de pluton, Justin Wilson fiind ghinionistul care a recepționat o piesă de 300 grame în cască. Asemănarea cu incidentul lui Felipe Massa e evidentă, însă consecințele ar putea fi mult mai grave pentru fostul pilot Jaguar/Minardi.

Faptul că favoriții mergeau cu rezerve a fost evident și la restart, când debutantul Gabby Chaves a sprintat în față, urmat de Ryan Hunter-Reay, care nu mai avea alt obiectiv în afara victoriilor de etapă. Pentru Chaves totul s-a sfârșit în turul 196 din totalul de 200, când motorul a cedat. Hunter-Reay a trecut linia în fața lui Newgarden, iar Montoya a completat podiumul, încântat să-și devanseze toți rivalii la titlu.

Săptămâna viitoare vom afla cine este noul campion al seriei americane, la finele etapei de la Sonoma unde se acordă puncte duble. Montoya are un avans de 34 puncte în fața lui Rahal. Scott Dixon și Will Power își vor juca și ei șansa, iar Castroneves și Newgarden au nevoie de o conjunctură extrem de favorabilă, însă matematic încă ar mai putea deveni campioni.

Top 6: Montoya 500p, Rahal 466p, Dixon 453p, Power 439p, Castroneves 423p, Newgarden 413p.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By