MotoGP Silverstone: podium 100% italian pe ploaie

Cursa de la Silverstone a avut o miză deosebită pentru Jorge Lorenzo, Valentino Rossi și Marc Marquez. Fiecare din cei trei și-a jucat cum a știut mai bine șansa la titlu.  Pista udă a adus  un plus de neprevăzut.

O greșeală a directorului de cursă a amânat startul clasei MotoGP. Inițial s-a crezut că se poate lua startul pe gume slick, însă picăturile de ploaie au schimbat rapid planurile piloților după ce au efectuat un tur de recunoaștere.

Eroul sesiunii Q1 a calificărilor, Yonny Hernandez,  a fost înghesuit de un Suzuki pe interiorul primului viraj și cursa columbianului s-a încheiat subit. Australianul Jack Miller a fost protagonistul unui start de vis, ajungând până pe locul 5 în primele două tururi. La vârf, Valentino Rossi și-a înfrânt reținerile pentru cursele pe ploaie și a preluat conducerea cursei.

Miller s-a precipitatt și l-a măturat de pe traseu pe coechipierul Cal Crutchlow, o greșeală care l-ar putea costa locul la echipă. După două curse perfecte din punct de vedere tactic, Jorge Lorenzo a fost perdantul cursei britanice. Un start excelent a fost dat uitării rapid, spaniolul fiind depășit de rivalii Marquez și Rossi.

Danilo Petrucci a atras atenția asupra sa în warm up bifând al doilea timp după Rossi, iar în scurt timp a devenit liderul celor de la Ducati pe pista inundată de apă. Italianul de la Pramac ocupa locul 5 când cursa se apropia de jumătate. Petrucci  a pus presiune pe Jorge Lorenzo preț de vreo două tururi reușind o depășire spectaculoasă care l-a scos din ritm pe spaniol. Acesta a fost depășit și de Andrea Dovizioso.

În pluton s-a dat o luptă aprigă pentru locurile 7-8 între coechipierii Tech 3 britanicul Bradley Smith și Pol Espargaro, spaniolul fiind ceva mai rapid. Ultimele 10 tururi s-au transformat într-un duel fără menajamente între Valentino Rossi și Marc Marquez spaniolul încercând cu disperare să nu amâne depășirea pentru ultimul tur. În spatele celor doi, Andrea Dovizioso a prins plasa lui Danilo Petrucci încercând să salveze onoarea echipei de uzină Ducati, manevra de depășire fiind un succes.

Cu doar 8 tururi rămase din cursă Marc Marquez a pierdut controlul motocicletei părăsind pista într-un șir de tonouri. Astfel, unul din protagoniștii luptei pentru titlu a pierdut orice șansă de a se apropia de Rossi și Lorenzo.

Implicat în duelul pentru locul 6 cu Smith și noul pilot Pramac din 2016, Scott Redding, spaniolul Pol Espargaro a pierdut fața motocicletei ieșind în decor cu doar 5 tururi rămase din cursă.  La vârf, un duel de infarct între Petrucci și Dovizioso a acaparat constant atenția camerelor de filmat.

În duelul britanicilor, Scott Redding a trecut de Smith ocupând locul 6 pe finalul cursei. La intrarea în ultimul tur Alvaro Bautista de la Aprilia a prins locul 10 fiind intercalat între piloții Suzuki, Aleix Espargaro și Maverick Vinales.

Distanța dintre Petrucci și Rossi i-a asigurat Doctorului o abordare fără presiune a ultimilor viraje obținând o victorie care cântărește enorm în economia campionatului. Omul cursei fără doar și poate a fost însă italianul de la Pramac, Danilo Petrucci ,care a încheiat cursa pe locul secund în fața lui Dovizioso.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By