Moto3 Aragon: Miguel Oliveira lucid până la final

O primă cursă haotică în weekendul de motomondial de pe Aragon s-a încheiat cu două lovituri de teatru în ultimul tur și victorie pentru portughezul Oliveira.

Cursa clasei mezine a debutat cu cei doi protagoniști din calificări Enea Bastianini și Miguel Oliveira ajunși pe primele poziții. În spatele lor mai mulți piloți și-au disputat locurile de la baza podiumului. Printre aceștia s-a remarcat Brad Binder ce a repurtat dueluri spectaculoase cu Navarro, Fenati și Bastianini.

În a doua jumătate a cursei primii 4 piloți s-au distanțat puțin de grupul urmăritor format din alți 5 piloți. Cursa părea că se îndreaptă spre o victorie fără mari emoții pentru portughezul Miguel Oliveira, însă spre finalul cursei s-a declanșat haosul pe pistă.

Cel care a dat tonul la căzături a fost cehul Karel Hanika, acesta având mare noroc să nu fi fost lovit de motocicleta sa în timpul ieșirii în decor. O nouă căzătură care consfințește un nou sezon dezastruos, mult sub așteptările pilotului sau a echipei Red Bull KTM Ajo.

Plecată de pe locul 27 în cursă și ajunsă pe locul 30 după primele viraje, Maria Herrera a făcut din nou o cursă curajoasă bătându-se fără menajamente cu mai titrații piloți din fața sa. Ultimele tururi au regăsit-o oscilând între locurile 12-15. Din păcate, în ultimul tur nu a putut rezista atacurilor, căzând până pe locul 19. Sorții aveau să îi surâdă pe ultimele viraje ale cursei când Enea Bastianini a lovit puternic roata spate a KTM-ului pilotat de Brad Binder, amândoi părăsind cursa. Dacă acest accident nu ne-a mirat prea mult, surpriza negativă a cursei avea să vină din partea liderului la general Danny Kent.  Surprins poate de haosul din fața sa, Danny a scăpat motocicleta într-un highside spectaculos și a părăsit cursa chiar în ultimul viraj.

Cele trei abandonuri și un ultim efort de atac i-au adus Mariei locul 14 în cursă și încă 2 puncte valoroase. Ar fi fost totuși fantastic să fi putut rezista prin propriile eforturi pe locurile 12-13 și la atacurile furibunde ale celor din spatele său. Cam acesta este momentan punctul slab al domnișoarei, clachează pe final de cursă, atunci când este pusă sub presiune.

La vârf, podiumul a fost completat de cei care au stat la cutie și nu s-au precipitat mai mult decât trebuie. Victorios a fost Miguel Oliveira urmat de spaniolul Jorge Navarro și italianul Romano Fenati, aflat undeva departe atunci când ghinionul i-a lovit pe Kent, Bastianini și Binder.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By