Formula E: Hong Kong confirmat în sezonul al treilea

Formula E: Hong Kong confirmat în sezonul al treilea

Nici nu a început cea de-a doua stagiune din Formula E, că deja avem o nouă gazdă anunțată pentru toamna lui 2016, așadar în calendarul sezonului cu numărul 3. Este vorba de Hong Kong, care încearcă să prindă din urmă surata Macau la capitolul trasee urbane.

Data propusă pentru această cursă este 9 octombrie, ceea ce ar transforma etapa din Hong Kong în runda de deschidere a stagiunii ce va începe în toamna lui 2016. Orașul și-a dorit etapa încă din primul an, însă pista care s-a propus atunci nu a trecut inspecțiile FIA și nu s-a găsit în timp util o variantă alternativă care să îndeplinească normele de securitate.

hongkong

Oficialii din Hong Kong și-au manifestat dorința de a face o sărbătoare globală după modelul Macau GP, iar seria electrică împărtășește viziunile progresiste ale orașului. Celebrul bulevard Lung Wo Road este punctul central al configurației traseului, iar un sondaj al celei mai importante publicații de profil, Current E indică faptul că layoutul este popular în rândul fanilor.

La finele primului sezon, caracterul înghesuit al unor circuite, cu prea multe viraje de 90 de grade și puține oportunități de depășire a reprezentat una dintre cele mai importante critici. Hong Kong pare să fi găsit o soluție bună, dar s-a mai întâmplat ca pistele să arate bine doar pe hârtie.