F1 2016: Honda și Alonso la Red Bull?

Ultima teorie fantezistă este un coșmar pentru Ron Dennis, însă Bernie ar susține ideea ca Red Bull să primească nu doar motoarele japoneze, ci și un dublu campion care-și pierde vremea la coada grilei în prezent.

Săptămâna aceasta a început cu mai multă lumină în discuțiile din ultimele trei luni dintre Red Bull și Mercedes, structuri care nu au putut ajunge la un acord pentru furnizarea motoarelor germane către gruparea austriacă începând cu 2016. În condițiile în care nici Ferrari nu vede cu ochi buni o colaborare cu Red Bull, iar Renault s-a săturat de reclama negativă pe care le-o fac Marko, Mateschitz, Horner și compania, varianta Honda capătă contur.

Japonezii au declarat în trecut că nu-și doresc mai multe echipe în Formula 1, însă problemele curente par să nu fie datorate exclusiv motorului. Astfel, pentru Honda ar fi un bun prilej să identifice punctual hibele, comparând evoluțiile produsului lor pe șasiuri diferite. Tot Honda a insistat pentru aducerea lui Alonso, în pofida opoziției lui Ron Dennis, iar surse din Spania afirmă că în prezent, contractul spaniolului este cu Honda direct și McLaren nu ar putea riposta în fața CRB (Contract Recognition Board) dacă acesta ar dezerta la ordinele japonezilor.

Timpul trece pentru Alonso, care nu mai are răbdare și vede cum Vettel și Hamilton înșiră titluri mondiale pe bandă în ultimii șase ani, lăsându-l în urmă în cărțile de istorie. După un Ferrari neperformant, Fernando a ajuns și mai jos odată cu trecerea la McLaren, tocmai când Scuderia începe să-și revină. Ibericul a căutat să se apropie de Red Bull și acum 12 luni, însă austriecii au rămas momentan tributari promovării tinerilor de pe filieră. Iar la ce prestații au acum piloții Toro Rosso, viitorul sună excelent dacă Mateschitz nu trage frâna de mână.

Însă dacă Red Bull semnează cu Honda, japonezii nu vor ezita să impună un pilot. Tradiția spune că uzinele din Țara Soarelui Răsare au acest obicei și solicită fie campioni mondiali, fie piloți din patria lor (a se vedea Katayama – Yamaha, Sato – Honda, Nakajima și Kobayashi – Toyota). Dacă o asemenea ipoteză cu Alonso la Red Bull-Honda s-ar concretiza, Kvyat nu stă pe roze, iar Vandoorne ar putea să-și primească șansa în F1 cu McLaren.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By