Formula E: Continuitate la Londra, probleme la Berlin

Formula E: Continuitate la Londra, probleme la Berlin

În ciuda opoziției ecologiștilor, Battersea Park va găzdui încă două ediții ale etapei de Formula E, în timp ce criza refugiaților silește autoritățile din Berlin să găsească o nouă locație pentru cursă, toate evenimentele de la Tempelhof fiind anulate în 2016.

Încă dinainte de finala primului sezon de Formula E din acest an planau multe dubii cu privire la arealul londonez ce avea să fie scena etapei. În fine, s-a găsit o soluție destul de centrală, în parcul Battersea, unde un număr mare de spectatori a fost primit cu un weekend plin. La Londra a fost programat atunci primul double header din istoria Formulei E, concept care a prins atât de bine încât Alejandro Agag a declarat recent că l-ar extinde. Chiar dacă traseul pe aleile parcului a fost extrem de îngust și (nu doar) Buemi a acuzat mari dificultăți în a depăși, organizatorii au continuat să-și dorească acea locație.

După meetinguri aprinse în consiliul local, în care diverse grupuri de opozanți au făcut tot posibilul pentru a nu se mai ține etapa în acel spațiu verde (discuția a semănat oarecum cu chestiunea Untold de la Cluj), s-a analizat realist impactul acestei curse asupra mediului. Nici măcar animalele sălbatice de la grădina zoologică învecinată nu au acuzat un nivel ridicat al stresului în acele zile, iar despre poluare nu poate fi vorba. Așadar, sezoanele 2 și 3 de Formula E vor vizita din nou Battersea Park, chestiune bătută în cuie.

Nu același final fericit îl are locația unde s-a disputat primul E-prix berlinez. Aeroportul dezafectat Tempelhof a fost un areal ușor de amenajat pentru cursă, însă criza refugiaților a schimbat destinația acelui loc și toate cele 33 de evenimente ce urmau să aibă loc în 2016 acolo au fost anulate, fie că este vorba de festivaluri, concerte sau cursa de Formula E. Hangarele aeroportului urmează să primească circa 3000 de refugiați, baza aeriană fiind astfel impracticabilă pentru alte manifestări. Agag a declarat în repetate rânduri că nu ar vrea să piardă Berlinul și speră că o configurație alternativă s-ar putea găsi în viitorul apropiat, însă e cam din scurt și s-ar putea apela la rezerva Lugano.