WEC 2016: Audi a prezentat noul R18 E-Tron

Noul Audi R18 E-Tron a fost lansat în cadrul unui eveniment de anvergură marca Audi Sport sâmbătă, fiind vizibil diferit față de modelul din acest sezon. Noua mașină, care a beneficiat de un an și jumătate de dezvoltare, va concura în clasa de 6MJ din cadrul LMP1, în timp ce echipajele se anunță a fi neschimbate pentru întreaga stagiune.

Cei care vorbeau despre plecarea celor de la Audi din Mondialul de Anduranță pentru a face loc mărcii Porsche, care se află în același grup de brand-uri, tocmai au fost contraziși sâmbătă când noul R18 a fost dezvelit în cadrul unui eveniment în Munchen. Mașina, care se prezintă cu o linie mai joasă față de actualul R18, are un aspect profund diferit, inginerii germani modificând radical aerodinamica, atât a părții frontale, cât și a celei posterioare.

O altă noutate cu care vine R18 pentru 2016 este trecerea la sub-clasa de 6MJ, o mutare anunțată încă din cursul acestui an. Îmbunătățirea, venită grație abandonării sistemului cu volantă și adoptării bateriilor, face ca Audi să se poată lupta de la egal la egal cu Porsche. Asta se datorează regulamentelor în vigoare care favorizează motoarele diesel, astfel că un motor pe motorină din subclasa de 6MJ este egalul unuia din subclasa de 8MJ pe benzină.

Cum și Toyota va face un salt în 2016, noua lor mașină trecând în subclasa 8MJ, se prefigurează o luptă foarte strânsă la vârf în următoarea stagiune căci și propulsorul celor de la Gazoo Racing este pe benzină, ca și cel al Team Porsche. În ceea ce privește piloții, Audi Sport a anunțat că nu vor fi schimbări în lineup, adăugând că nu vor aduce o a treia mașină pentru Spa și Le Mans precum a fost cazul în ultimii ani. O manevră similară a anunțat și Porsche, eliminând astfel discuțiile despre o revenire a lui Hulkenberg.

Mai multe date despre noul prototip care, aș putea spune, este poate mai brutal cu ochiul, vor apărea cel mai probabil în decursul lunilor de iarnă după ce Audi va bifa testul inițial care va avea loc, ca și în trecut, la Sebring.

Sursă foto: Audi Sport


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By