Stock Car Brasil: Marcos Gomes la primul titlu național

Stock Car Brasil: Marcos Gomes la primul titlu național

Înfocații iubitori de motorsport din Brazilia au avut parte de finala celei mai spectaculoase serii de turisme din America Latină și poate cea mai disputată în general. Pentru titlu s-au bătut legenda braziliană Caca Bueno și Marcos Gomes, unul dintre cei mai constanți piloți ai sezonului. Pentru ca spectacolul să fie total, cei doi au avut curse de coșmar.

Cursa braziliană de la Interlagos ne-a amintit puțin de finala ETCC disputată la Pergusa, unde atât Dusan Borkovic cât si Mat’o Homola au trebuit să observe de pe margine desfăşurarea ostilităţilor. La Interlagos, protagoniştii Caca Bueno şi Marcos Gomes nu au abandonat, dar nici nu au contat în desfășurarea cursei după o serie de incidente în debutul cursei.

Problemele piloților consacrați au dat o gură de oxigen tinerilor în curs de afirmare. Printre aceștia s-a evidențiat Atila Abreu, pilot al echipei AMG și beneficiar al uni mașini Chevrolet.

Numele Gomes nu este străin de istoria competiției de turisme, de vreme ce tatăl lui Marcos, Paulo, este deținătorul a patru titluri în seria Stock Car. În virajul 4 al primului tur, 6 mașini au provocat haos în pluton. Protagoniștii au fost campionul en titre Rubens Barrichello ce a încheiat astfel un sezon 2015 dezastruos, Beto Monteiro, Rafael Suzuki, Max Wilson, Bia Figueiredo și un alt pilot de perspectivă, Allam Khodair. Dintre cei implicați doar Bia și Marcos Gomes au reușit să revină pe pistă, însă înspre coada grilei.

Norocul i-a surâs lui Gomes câteva tururi mai târziu când rivalul Caca Bueno a fost implicat într-un nou incident care i-a distrus partea din față a mașinii.  Problemele aerodinamice și cele tehnice cauzate de incident nu i-au permis lui Bueno să avanseze mai sus de locul 20, știut fiind că avea nevoie de minim un loc 4 în situația în care și Marcos Gomes făcea figurație la coada grilei.

Gomes și-a văzut de cursa sa, dorind doar să aducă mașina la finalul cursei, deși a rulat la șapte tururi de liderul autoritar Atila Abreu. Atila a fost ajutat și de comisarii de cursă care au găsit mașina lui Valdeno Brito neconformă cu regulamentul, pilotul echipei Shell Racing fiind descalificat. Victoria lui Abreu a marcat finalul unei colaborări de 7 sezoane cu echipa AMG. 2016 îl va regăsi pe Atila în cadrul echipei Shell alături de fostul pilot de Formula 1, Ricardo Zonta.

Printre surprizele sezonului 2016 se va regăsi și argentinianul Nestor Girolami care va călca pe tărâm brazilian, probabil cu titlul TC2000 în buzunar. Acest lucru îl vom afla pe 20 decembrie. Sezonul 2016 din Stock Car Brasil va debuta în data de 6 martie și promite să fie ca întotdeauna crema curselor de turisme puternic modificate.