SBK Aragon: Davies imperial la revenirea în Europa

După etapa australiană și cea thailandeză, campionatul de Superbike a poposit pe continetul european cu toate clasele pe circuitul de la Aragon, ocazie pentru Ducati de a lua inițiativa în fața celor de la Kawasaki.

Prima manșă nu a oferit un spectacol la cote înalte pe toată durata de desfășurare, deși startul în cursă a fost promițător. Chaz Davies a venit ca un tăvălug din linia a doua și s-a distanțat nestingherit de piloții Kawasaki ce au rămas să se bată pentru completarea podiumului cu Xavi Fores și Davide Giugliano. Italianul a fost eclipsat complet de britanicul Davies, ritmul nesigur al lui Davide i-a permis și privatului Fores să se ducă după motocicletele verzi.

Chaz Davies a dus ecartul dintre Ducati și Kawasaki-uri la peste 4 secunde. Practic singurele dueluri la vârf au fost între coechipierii Rea și Sykes, respectiv Fores și Giugliano. Topul 6 a fost părăsit relativ repede de Michael van der Mark ce a pus motocicleta Honda jos, presiunea rezultatului pentru Pata Ten Kate fiind pasată spre Nicky Hayden.

Sylvain Guintoli a plecat de pe locul 2 în cursă nu a rezistat între primii trei datorită instabilității furcii față, lucru concretizat prin dese ezitări la intrarea pe viraje. Pentru francezul de la Yamaha, nu s-a putut mai mult de locul 9, fiind devansat și de coechipierul Alex Lowes.

Cel mai bun pilot BMW a fost Jordi Torres care a încheiat prima manșă pe locul 7, în timp ce Reiterberger și-a uzat gumele rapid, părăsind pe finalul cursei topul 10. A încheiat pe locul 14, între piloții Milwaukee, Brookes și Karel Abraham.

IodaRacing a făcut o cursă mai consistentă, Savadori și de Angelis încheind cursa pe locurile 10 și 11 pentru constructorul Aprilia.

Printre abandonați, din păcate s-a numărat și Leon Camier de la MV Agusta, britanicul fiind o prezență serioasă în top 8 până la cedarea motocicletei încă în proces de dezvoltare.

Inevitabil, ultimele două locuri în cursă au fost ocupate de echipierii Team Toth la un tur de învingătorul Chaz Davies.

Superbike-ul revine duminică cu întrecerile claselor Supersport de la ora 12.20, cursa 2 SBK de la ora 14, STK1000 la 15.20 și în încheiere cursa EJC de la ora 16.15.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By