BSB Knockhill: Haslam și Byrne împart victoriile

Lupta la titlu în BSB se dă între Leon Haslam, revenit acasă după sezoane mai puțin reușite în WSBK și Shane Byrne, legenda vie a seriei britanice. La Knockhill, în condiții meteo schimbătoare, nici unul nu a putut profita de ghinioanele adversarului direct. Totuși Haslam nu s-a hazardat pe ploaie în cursa secundă, punctele acumulate menținându-l la conducerea clasamentului.

În prima cursă s-au luptat pentru victorie Haslam și Dan Linfoot, ultimul pe o motocicletă Honda CBR 1000RR din ce în ce mai competitivă în lupta directă cu modelele Kawasaki, Yamaha sau BMW.

Shane Byrne nu a avut parte de un start bun, căzând în pluton, astefel a intrat în colimatorul piloților ce luptă pentru afirmare, în așa zisa zonă fierbinte a clasamentului. Pilotul Ducati și-a făcut loc prin pluton, ajungând în top 10 până în turul 4, însă a greșit abordarea unei succesiuni de viraje luându-l în decor și pe coechipierul Jake Dixon, acesta fiind protagonistul unui moment înfricoșător când a fost agățat de motocicleta BMW pilotată de Josh Wainwright. Din fericire nici unul dintre piloți nu a avut de suferit.

După restart, Dan Linfoot a fost cel mai în formă pilot, tatonându-l îndeaproape pe Leon Haslam, însă în cele din urmă pilotul Speedfit Kawasaki s-a impus, trecând linia de sosire cu un avanatj de doar 0.202 secunde. Podiumul a fost completat de Luke Mossey, tot pe un Kawasaki, în timp ce locul 4 i-a revenit lui John Hopkins pe o motocicletă Yamaha. Ceilalți pretendenți la locurile fruntașe ale clasamentului, Richard Cooper, James Ellison și Michael Laverty au terminat pe locurile 6-8, în timp ce Christian Iddon a strâns doar două puncte.

Manșa a doua l-a avut în prim plan pe Shane Byrne, care pe o pistă inundată de ploaie și-a făcut loc prin pluton până spre poziția de lider a cursei.

Dan Linfoot a încercat să reziste cât mai mult în fruntea cursei, după ce a plecat de pe primul loc, însă a trebuit să se lupte continuu cu Peter Hickman și Leon Haslam, în duel intrând și James Ellison.

Pe finalul cursei, Haslam s-a confruntat cu probleme de vizibilitate cauzate de aburirea accentuată a vizorului căștii, acesta trebuind să încheie ultimele trei tururi aproape în orb. Astfel au fost posibile trecerile relativ facile ale lui Ellison, Linfoot și Hickman, spre final Leon fiind devansat și de Jason O’Halloran.

Shane Byrne a rămas impasibil la luptele din spatele său, reușind o victorie fanatstică în condiții potrivnice, în fața lui Ellison ce a terminat pe locul 2 și a lui Dan Linfoot, ocupantul ultimei trepte a podiumului. Ghinionistul cursei secunde de la Knockhill a fost John Hokins ce s-a accidentat în urma ieșirii în decor, participarea sa în runda următoare fiind incertă.

În clasamentul general, Leon Haslam conduce cu un total de 128 de puncte, urmat de Byrne cu 115 și Christian Iddon cu 94. Runda următoare din BSB va avea loc la Snetterton în data de 8-10 iulie.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By