Moto2 Sachsenring: Victorie cu mult noroc pentru Zarco

După spectaculoasa cursă de la Moto3, clasa mezină și-a reintrat în drepturi și ne-a oferit o cursă puțin disputată, dar presarată cu abandonuri din plin, chiar și dintre piloții cu pretenții. Victoria a părut facilă pentru Alex Rins, dar cel care a profitat de ghinionul celorlalți piloți a fost Johann Zarco, care a rezistat unui atac surpriză din partea lui Jonas Folger la finele ultimului tur.

Cursa l-a avut protagonist pentru ceva mai mult de un sfert din tururi pe Takaaki Nakagami de la echipa Idemitsu Honda Team Asia, spre bucuria patronului Taddy Okada. Japonezul a rezistat cu brio în fața lui Alex Rins și Johann Zarco până ce pista încă udă l-a păcălit și l-a trimis în decor. Partea bună a fost că Nakagami a reușit să repornească motocicleta și să reia cursa, evenimentele de pe circuit permițându-i sa încheie în puncte, pe locul 11.

Abandonuri notabile din poziții bune au mai înregistrat Simone Corsi, Thomas Luthi, Sam Lowes, iar spre final Alex Rins, respectiv Franco Morbidelli, din nou atât de aproape de un prim succes. Inconstanța sa o depășeșete deja pe cea a lui Sam Lowes, și el păcălit de păcătoasele viraje de la Sachsenring.

Rămas fără rivali apropiați pe pistă, în partea finală a întrecerii, Johann Zarco a fost cât pe ce să se lase păcălit de germanul Jonas Folger, chiar la ieșirea din ultimul viraj, însă până la urmă, diferența de echipament tehnic a tranșat duelul în favoarea francezului de la Ajo Motorsport. Diferența față de câștigător a fost de doar 0.059 secunde, în timp ce restul ocupanților podiumului au venit la peste 20 de secunde.

Locul 3 a revenit lui Julian Simon, care a reușit să ducă la capăt încercarea coechipierului Xavier Simeon de a lupta pentru victorie, așa cum a făcut-o în 2015, pe același circuit.

Pe locul 4 a încheiat eterna promisiune a clasei, italianul Matia Pasini,de la echipa Italtrans. probabil aceasta va fi și cea mai bună clasare a pilotului care ne uimea în trecut la defuncta clasă 125cc.

O cursă excelentă au avut și piloții Forward Racing, Lorenzo Baldassarri și Luca Marini, care au încheiat cursa pe locurile 5 și 6, în spatele malaezianului Hafizh Syahrin.

În clasamentul general Zarco își păstrează poziția de lider, acumulând 151 de puncte după ghinioanele lui Rins și Lowes, cei doi rămânând la 126, respectiv 121 de puncte.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By