BSB Snetterton: Shane Byrne preia conducerea

La finele celui de-al cincilea weekend din sezonul regulat al campionatului britanic de Superbike, Shane Byrne a adus noul Ducati al PBM pe prima poziție în clasamentul general, după o victorie și un loc 3.

Înaintea rundei din Norfolk, echipa lui Paul Bird a testat o nouă evacuare Termignoni, folosită adesea în mondialul de specialitate. Byrne a apreciat noile update-uri, considerând că acestea aduc un câștig net de o secundă. Pentru prima oară în sezon, ambele pole-uri i-au revenit lui Shakey – atât cel conferit la finele sesiunii de calificări, cât și cel aferent cursei a doua, care se acordă autorului celui mai rapid tur din prima manșă.

Cursa 1

Momentul crucial al acestei runde a fost reprezentat de încleștarea dintre ”greii” Leon Haslam și Shane Byrne, ambii fiind siliți să iasă larg. Byrne a ajuns pe penultimul loc, de unde a revenit printr-o șarjă impresionantă până pe podium. Totuși, resursele sale au fost epuizate înainte de vreme, iar primii doi erau prea departe. Victoria s-a jucat între coechipierii Honda, Linfoot și O’Halloran, ambii vizând primul succes în BSB. Câștig de cauză a avut australianul născut în aceeași localitate precum marele Wayne Gardner, în al șaptelea sezon de când s-a mutat din țara natală în Albion pentru a-și continua progresul în motociclism.

Ultima victorie Honda în BSB venise în urmă cu aproape doi ani, la Cadwell Park, prin Peter Hickman. În prezent, modelul Fireblade are o vechime de 8 ani și iată că mai poate semna o dublă în BSB. În nouă runde, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat șase piloți diferiți.

Pentru Byrne a fost un rezultat excelent, el devansându-și marii rivali. Haslam a sosit al cincilea, ceea ce i-a adus puncte importante în condițiile în care Cooper, Laverty, Ellison și Hickman au abandonat, iar Iddon nu a sosit în top 15.

Cursa 2

De această dată nimeni nu i-a mai pus bețe în roate lui Byrne, care a putut să-și pună în aplicare planul unei curse curate. Singurul care a ținut pasul cu el a fost Dan Linfoot, însă acesta a fost nevoit să se mulțumească din nou cu locul secund, seria sa de podiumuri consecutive ajungând la cota 4. Pe podium a mai terminat Michael Laverty, iar Haslam a cedat șefia la general printr-o clasare abia pe 4. James Ellison a abandonat încă o dată, iar Cooper și Bridewell au continuat seria clasărilor modeste.

Chiar dacă Byrne și Haslam sunt la o distanță apreciabilă de restul, formatul din BSB face ca primii 6 să-și dispute titlul pe final de an în cele trei etape din Showdown. Cu siguranță tensiunea va crește în cele patru runde rămase din sezonul regulat, de vreme ce în afara top 6 se află momentan piloți cu pretenții, precum Michael Laverty, James Ellison, Peter Hickman sau Tommy Bridewell.

În schimb, John Hopkins nu a mai participat la Snetterton, accidentarea suferită la Knockhill fiind suficient de gravă (fractură de claviculă, patru coaste fracturate și plămânul drept afectat). Înlocuitorul său a fost veteranul Broc Parkes, care nu a încheiat niciuna dintre manșe.

Următoarea etapă va avea loc la Thruxton, pe 24 iulie.

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

0 comments

By