Petru Florescu – prim contact cu GP3 Series la Abu Dhabi

Petru Florescu – prim contact cu GP3 Series la Abu Dhabi

La câteva zile după runda finală a Formulei 1 și a competițiilor-suport, echipele de GP3 vor efectua un test colectiv pe traseul Yas Marina. Vă informăm în exclusivitate că românul Petru Florescu a bătut palma cu spaniolii de la Campos pentru un program de două zile.

Adversari în Euroformula, parteneri la final de stagiune: Campos Racing îi va oferi lui Petru Florescu șansa unui prim contact cu monopostul de GP3, românul fiind primul pilot confirmat de gruparea spaniolă pentru testul ce se va disputa în săptămâna ulterioară rundei decisive. Petru va rula miercuri (30 noiembrie) și joi (1 decembrie), scopul declarat de managementul său fiind de a evalua cât de pregătit este în acest moment pilotul de 17 ani, din punct de vedere fizic. Totodată, este vizată învățarea unui circuit provocator precum cel din Abu Dhabi, într-un mediu competitiv, în care se vor aduna mulți colegi de generație ai lui Florescu.

Reamintim faptul că programul principal al românului în ultimii doi ani a fost Formula 4 britanică, serie în care s-a luptat pentru titlu în acest an și nimeni nu a depășit cota de 5 victorii stagionale pe care le-a repurtat Florescu. În paralel, românul a rulat și în Euroformula Open, însă nu cu echipa sa din Marea Britanie (Carlin), ci cu spaniolii de la Teo Martin Motorsport. Seria a fost dominată de piloții Campos, o grupare care a celebrat astfel destule succese la nivelul Formulei 3 și în colaborare cu Mahindra în Formula E, însă n-a avut aceeași șansă și în GP3 – un singur podium în 2016, adus de Alex Palou.

MALAYSIA GP
Petru Florescu va rula cu monopostul Campos timp de două zile la Abu Dhabi

Seria GP3 se pregătește să urmeze modelul competițiilor superioare, iar testul de la Abu Dhabi face parte din programul de evaluare a sistemului DRS (total de 8 zile în 2016), care urmează să fie introdus și la acest nivel pe noul monopost ce a debutat în acest an. Petru este al doilea pilot român care ia loc într-un monopost GP3, după ce Robert Vișoiu a debutat la 16 ani și a concurat timp de trei sezoane (2012-14) alături de Jenzer, respectiv MW Arden. Ulterior, el a promovat în seria superioară, GP2, anticameră a Formulei 1.

În 2017, Florescu are deja confirmat un program european cu o echipă de top și (esențial) un inginer important. Informația completă va fi dată publicității de către echipă, în luna ianuarie. Așadar, cel mai important pariu internațional românesc din cursele de monoposturi are viitorul asigurat.