Formula 3 2017: Callum Ilott face mutarea la Prema

Britanicul Callum Ilott revine pentru al treilea an la rând în campionatul european de Formula 3 și aplică principiul lui Rosenqvist și Gunther: if you can’t beat them, join them! Într-un monopost Prema, britanicul devine favorit la titlu, pe fondul performanțelor solide din campania actuală.

Remarcabil până în 2014 în karting alături de Zanardi-Strakka Racing, Ilott a fost aruncat direct în Formula 3 europeană fără vreun an preliminar, doar după câteva curse fără mari rezultate în seria de iarnă Toyota din Noua Zeelandă. Integrat pe filiera Red Bull tocmai în perioada freneziei legate de progresul alert al lui Max Verstappen, britanicul n-a făcut față presiunii impuse de doctorul Marko în prima sa campanie de F3 cu Carlin, în 2015. Rapid, dar inconstant în curse, Callum a urcat o singură dată pe podium, pe final de an la Nurburgring.

E drept că și eforturile echipei erau greu de împărțit într-un grup uriaș de 6 piloți, motiv pentru care mutarea către olandezii de la Van Amersfoort a avut sens. În baza experienței acumulate, Ilott a fost unul dintre cei mai puternici rivali ai grupului dominator Prema în stagiunea recent încheiată. În primele 24 de starturi, a punctat de 19 ori, reușind două victorii și alte trei podiumuri. De două ori a plecat din pole și era favorit la titlul neoficial de ”cel mai bun pilot non-Prema” înainte ca penalizările absurde pentru cedarea motorului să-l afecteze. S-a clasat în final pe 6 la general, în spatele a trei piloți Prema. Și-a arătat viteza și la Macau, rulând în grupul fruntaș.

Macau GP: Antonio Felix da Costa se impune după 4 ani

A fost firească așadar inițierea acestei colaborări: Callum era unul dintre cei mai puternici piloți care și-au manifestat interesul de a rămâne în campionat pentru încă un sezon. Din fața sa, Stroll a plecat deja în F1, Cassidy pare destinat unei cariere în Japonia, iar Russell a declarat astăzi că viitorul său va fi 100% în GP3 cu ART. Aceeași destinație o va avea și promițătorul coleg al lui Ilott din acest an, Anthoine Hubert. Și chiar dacă britanicul va testa monopostul de GP2 la Abu Dhabi săptămâna viitoare cu ART Grand Prix, el a declarat că momentan ar fi cel mai bine să rămână în F3 europeană. Așa că de ce n-ar face-o cu cei mai buni?

F3 Paul Ricard: Controverse la debutul stagiunii

Prema a dat campionul piloților de când există actualul format FIA F3: Juncadella (2012), Marciello (2013), Ocon (2014), Rosenqvist (2015) și Stroll (2016). Coechipierii lui Ilott par să fie debutantul Mick Schumacher și protejatul Ferrari Guanyu Zhou (pilot Motopark în 2016), ambii cu șanse mari de confirmare în următoarea perioadă. Un rival mai însemnat ar putea fi Max Gunther, dacă acesta va alege să continue cu Prema. Alternativa este un alt debutant, Tadasuke Makino, împins de Honda către Europa.

Formula 3 Hungaroring 2016 - Piquet vs Ilott intra-team duel by Alexandru Siclovan on 500px.com

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

0 comments

By