WTCC: Volvo vizează titlul mondial cu o tripletă puternică

Volvo promite să opună o rezistență puternică rivalilor de la Honda în cel de-al doilea sezon de la revenire, obiectivul declarat de suedezi fiind titlul cu tripleta formată din Thed Bjork, Nicky Catsburg și Nestor Girolami.

După un prim sezon în care gruparea de uzină Polestar Cyan Racing a făcut progrese notabile, reușind chiar și o victorie eroică prin Thed Bjork la Shanghai, plecarea celor de la Citroen a determinat o creștere a ambițiilor pentru 2017 în tabăra Volvo. Încrezători, aceștia vor alinia trei mașini, îndeplinind astfel și condiția de participare în MAC3. Când vizezi titluri, n-o poți face cu dezavantaj numeric și nici dând cu piciorul la punctele suplimentare acordate sâmbăta.

Când jocurile păreau să se facă între Honda și modelele Citroen private, iată că Volvo pare să compenseze un mic deficit al materialului tehnic printr-o tripletă de piloți foarte valoroși, în condițiile în care japonezii nu au putut suplini plecarea lui Huff cu cineva de top, ci l-au contractat pe veteranul Michigami.

Thed Bjork a făcut tot ce trebuia pentru a fi păstrat în 2017, însă Dahlgren și Ekblom nu au etalat un nivel mulțumitor din punct de vedere al motivației, așa că nu vor continua cu Volvo. În schimb, Argentina va avea un continuator al tradiției lui Pechito Lopez, dat fiind că Nestor Girolami s-a achitat de sarcini în aparițiile sale episodice și a primit un loc de titular.

Însă marele as din mâneca Polestar se numește Nicky Catsburg, cel care a flatat performanțele Lada în repetate rânduri și a făcut tot posibilul pentru a rămâne în WTCC după retragerea constructorului rus. Olandezul ar putea fi în fața celei mai mari oportunități din carieră, cu condiția ca S60 TC1 să se apropie încă puțin de Honda și Citroen. În acest sens, constructorul nu doar că a programat teste intensive în această iarnă, ci a și inaugurat un complex dedicat la Gothenburg, în cadrul căruia sunt facilități de producție și testare, precum și un simulator de ultimă generație.

Prima cursă din WTCC 2017 va avea loc pe 9 aprilie, pe străzile din Marrakech (Maroc).

 


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By