Formula 1: Renault cere mai multă putere pentru echipele de uzină

Președintele Renault, Jerome Stoll, dorește ca viitorul Formulei 1 să fie centrat în jurul echipelor de uzină, în urma rolului pe care acesea îl joacă în asigurarea spectacolului de pe circuit.

Stoll speră că Renault va avea un cuvânt mai important în stabilirea viitorului F1, odată cu preluarea competiției de către Liberty Media. Președintele francezilor se așteaptă la o colaborare strânsă între producători și noii acționari pentru a readuce Marele Circ în prim plan.

„Trebuie să începem o nouă era cu Liberty, iar ei chiar își doresc să facă lucrurile diferit. Nu știu ce se va întâmpla, dar vrem să fim principalii actori ai spectacolului. Fără producători ca Mercedes, Ferrari și noi, pentru că suntem singurii care dezvoltă motoare și investesc bani, nu ar mai exista acest spectacol. Deci, trebuie să vorbim și să vedem cum putem realiza acest lucru,” a declarat Stoll, conform site-ului motorsport.com.

Acordurile dintre echipe și F1 se vor încheia în 2020, iar Stoll așteaptă ca echipele mici să primească mai mulți bani în urma noilor înțelegeri.

„Liberty trebuie să poarte discuții despre ce se va întâmpla în viitor, pentru că până în 2020 actuala înțelegere se va încheia. Sunt multe lucruri care se vor schimba în urma redistribuirii drepturilor, pentru că echipele mic nu pot supraviețui. Acest lucru ar putea intra în discuție în următoarele săptămâni. Ar trebui să lucrăm la sporirea audienței, lucr pre care îl putem realiza prin imbunătățirea spectacolului,” a adăugat francezul.

Pe lângă echipa de uzină, revenită în F1 în 2016, Renault mai furnizează motoare pentru Red Bull Racing și Toro Rosso.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By