Nascar Martinsville: Victorie pentru Brad Keselowski

După șapte curse disputate în 2017 incluzând aici și prologul de la Daytona, un pilot plusează cu cea de a doua victorie din sezon. Acesta este Brad Keselowski de la Penske Ford.

Pentru constructorul Ford, Martinsville era precum un teren minat, ultima victorie datând din 2002, atunci când se impunea Kurt Busch cu o mașină pregătită de Roush Fenway Racing – în ascensiune atunci, acum doar o echipă de pluton. Numele Busch ar fi putut figura din nou pe lista câștigătorilor etapei, dar de această dată victoria ar fi mers în dreptul lui Kyle, dacă Toyota sa Camry nu ar fi pierdut putere după ultima intrare la boxe. De acest lucru a profitat Brad Keselowski, unul din protagoniștii acestei ediții de campionat.

Deși au câștigat pe rând cele două stage-uri, Martin Truex și Chase Elliott nu prea au contat în lupta pentru victorie. Martin a avut parte și de un incident, în urma căruia a lovit zidul de protecție. A putut termina cursa pe locul 16, la loc de cinste între Jimmie Johnson, campionul 2016 fiind complet invizibil până în această fază a campionatului, și Kyle Larson, victimă a multiplelor incidente din această cursă.

Punctul culminant al întrecerii a fost în ultimele 64 de tururi din cele 500 programate, atunci când Keselowski a trecut de Kyle Busch, pilotul Joe Gibbs Racing a ripostat, însă a rămas lider mai puțin de 10 tururi până ce Brad Keselowski a dat atacul final, în urma căruia s-a menținut la conducerea cursei până la lăsarea steagului în pătrățele.

Podiumul a fost completat de Chase Elliott, care ocazional pe durata neutralizărilor nu puține la număr, s-a mai aflat la conducerea cursei, schimbând locul și cu Truex, Larson sau Denny Hamlin.

A.J. Allmendinger nu s-a dezmințit și a confirmat forma excelentă pe care o afișează pe pistele scurte și a avansat până pe poziția a șasea. Rezultatul său a fost amplificat și de prestația coechipierului de la micuța echipă JTG Daugherty Racing, Chris Buescher, care a terminat întrecerea pe locul 11, în fața debutantului Erik Jones, apreciat pentru recuperările făcute în pluton, fiind mai tot timpul la un pas de a-și încheia evoluția în urma incidentelor în care puțin lipsea să se numere ca victimă.

Momente dramatice au oferit Daniel Suarez, ce a suferit un accident violent, Dale Earnhardt Jr pentru a nu se știe câta oară cu probleme și un multiplu accident cauzat de Kurt Busch, în care a fost angrenată și Danica Patrick.

Puncte prețioase au mai luat Austin Dillon (locul 5), Clint Bowyer (Locul 7) și Ricky Stenhouse Jr, care a adus un loc 10 pentru echipa Roush Fenway.

În weekend, duminică 9 aprilie vom avea o nouă etapă Nascar, pe circuitul Texas Motor Speedway.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By