Formula 1: Ricciardo impresionat de calitățile lui Valentino Rossi

Daniel Ricciardo a declarat faptul că este impresionat de calitățile pe care le arată multiplul campion mondial de MotoGP, Valentino Rossi.

După victoria „Doctorului” la Aseen, pilotul de Formula 1 de la Red Bull Racing a avut numai cuvinte de laudă despre riderul italian.

E cu 10 ani mai în vârstă ca mine. Și distanța dintre prima lui victorie și cea de la Assen este de 21 de ani. Este impresionant cât de mult a câștigat, dar și simplul fapt că Rossi încă o face la vârsta asta este incredibil.

Ricciardo, la acei 28 de ani ai săi, a zis că este ceva de necrezut faptul că riderul de 38 de ani este încă capabil să gestioneze cerințele fizice dar și mentale ce se regăsesc la acest nivel înalt în MotoGP.

Motociclismul este un sport atât de fizic și predispus accidentărilor, iar el să mai concureze și la vârsta asta și să fie acolo în top cu toți rivalii aceștia tineri, este de-a dreptul impresionant.

rossi drink

Rossi a obținut cea de-a 115-a victorie în motomondialul de viteză la Assen, asta după 21 de ani de la prima sa victorie în categoria de 125cc la Brno, Cehia, în anul 1996.

Ricciardo și-a făcut debutul în Formula 1 în anul 2011 cu echipa HRT-Cosworth la Marele Premiu al Marii Britanii. Australianul are 5 victorii de atunci, 23 de clasări pe podium și un pole position.

Weekendul acesta F1 se întoarce chiar la Silverstone, locul de debut al lui Ricci. MotoGP-ul în schimb este în perioada pauzei de vară. Următoarea cursă are loc pe 6 iulie, chiar la Brno, locul primei victorii a lui Rossi. Nici nu se putea mai frumos.

You may also like