Formula 1: Vettel nemulțumit de sistemul shield

În primele sesiuni de antrenamente de la Silverstone, Sebastian Vettel a testat în premieră sistemul Shield, adică acel parbriz de protecție transparent montat pe monopostul de F1.

Pilotul Ferrari a avut privilegiul de a fi primul tester al noului sistem de protecție, momentan fără un nume oficial, dar intitulat Shield de ceilalți concurenți. Germanul a declarat că acest scut de protecție nu oferă vizibilitate 100%, iar câteodată vizibilitatea pare încețoșată. Asta poate reprezenta o problemă mai ales în dueluri directe în viraje de viteză, unde reacția pilotului este foarte importantă.

Momentan Shield este doar un concept, iar inginerii nu sunt încă aproape de varianta finală. În trecut s-a mai încercat și o altă variantă, intitulată Halo, dar majoritatea piloților au avut o părere negativă despre ea.

FIA insistă în a implementarea unui sistem de protecție pentru capul piloților pentru sezonul viitor, însă această misiune nu este deloc ușoară. Nici concurenții, dar nici fanii nu sunt prea entuziasmați de ideile prezentate până în prezent.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By