Formula 1 Marea Britanie: Calificări. Hamilton cel mai rapid pe circuitul de casă

Formula 1 Marea Britanie: Calificări. Hamilton cel mai rapid pe circuitul de casă

Hamilton a reușit cel mai rapid timp în calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii și va pleca din prima poziție a grilei de start în cursa de mâine.

Q1 a început când primii stropi de ploaie cădeau, astfel încât unii piloți au ales slick-urile, iar alții au folosit direct intermediarele. După câteva minute, pista a devenit umedă și toate monoposturile au fost încălțate cu pneurile pentru pistă (semi) umedă. Daniel Ricciardo a cauzat steag roșu, monopostul său oprindu-se pe circuit din cauza unei cedări ale turbinei (după cum suspectează team-ul austriac).

După ce norii de ploaie s-au disipat, slick-urile au fost din nou folosite, iar timpii au scăzut de la 1:43 până la 1:37:598 stabilit de… Fernando Alonso, „câștigătorul” primei sesiuni de calificări (totuși, el va pleca ultimul de pe grilă după penalizările primite). Eliminați au fost Stroll, Magnussen, Werhlein, Erricsson și Ricciardo (ce va împărți ultima linie din grilă cu Alonso.

Alo first Q1

 

 

 

 

 

 

 

 

În Q2, piloții au ieșit repede pe circuit, sub amenințarea ploii, ce nu și-a mai făcut însă apariția. Timpii au scăzut în continuare, iar ordinea „normală” a revenit, doar Hulkenberg a surprins prin locul 4. Pe scurt, o sesiune lipsită de incidente, cu monoposturile Mercedes pe primele două poziții, urmate de Vettel și Raikkonen. Eliminați au fost Palmer, Kvyat, Alonso, Sainz și Massa.

VAN Q2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima sesiune de calificări a fost una ce încântat până în ultima secundă, recordul absolut al circuitului scăzând încontinuu. Bătălia pentru pole a fost, din nou, între Ferrari și Mercedes, Bottas dorind o poziție cât mai bună după penalizarea de 5 poziții din cauza schimbării cutiei de viteze.

În final, Hamilton a fost cel care a obținut cel mai rapid timp, stabilind totodată un nou record de circuit: 1:26:600! Raikkonen a obținut locul doi, iar Vettel a realizat cel de-al treilea timp. Au urmat Bottas, Verstappen, Hulkernberg, Perez, Ocon, Vandoorne și Grosjean. Belgianul de la McLaren a reușit cea mai bună performanță a sa – locul 9 -, învingându-l pentru prima dată în calificări pe Alonso.

Clasamentul final al calificărilor:

BritishGP Calificări