Formula 1: Alfa Romeo ar putea să furnizeze motoare către Sauber și Haas

De ceva vreme CEO-ul companiei Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, a sugerat că marca Alfa Romeo ar putea să-și găsească drumul spre Formula 1.

După un Mare Premiu al Ungariei de succes pentru Ferrari, unde echipa italiană a obținut un un-doi, „nașul” echipei de la Maranello caută să extindă portofoliul de motorsport al grupului FCA. Mărcile sub umbrela grupului includ Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Maserati, Fiat, Jeep, Lancia și Abarth.

Surse din cadrul Alfa Romeo au dezvăluit că deși o prezență deplină în F1 este exclusă în viitorul apropiat, o opțiune viabilă și chiar probabilă este furnizarea de motoare pentru echipele private Sauber și Haas. În prezent, ambele folosesc PU-uri Ferrari însă o rebrandurire de genul acesta ar fi o mutare de marketing pozitivă grupului automobilistic. Echipa elvețiană a anunțat continuarea parteneriatului cu italienii săptămâna trecută.

„Consider că este uimitor cum marca Alfa Romeo se află încă în inima oamenilor. Ne gândim cum am putea aduce Alfa Romeo înapoi la Formula 1,” a declarat Sergio Marchionne pentru Sky Italia.

Nu este primul zvon despre revenirea aceasta în F1. Când McLaren a abordat Ferrari pentru un contract de furnizare cu motoare din 2019, tot despre rebranduirea în Alfa Romeo s-a discutat. Mai multe aici.

Se discută și despre o echipă „satelit” 100% italiană pentru Scuderia Ferrari. Marchionne este de părere că o echipă Alfa Romeo cu susținerea Ferrari ar fi o rampă bună de lansare tinerilor piloți din „Cizma Europei”. Acest plan s-ar putea realiza din 2021, când intră în vigoare noul regulament ce ține de PU-urile din Formula 1.

Formula 1 a intrat în pauza de vară. Următorul Mare Premiu are loc pe data de 27 August la Spa-Francochamps.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By