MotoGP: Valentino Rossi a suferit o fractură la picior

MotoGP: Valentino Rossi a suferit o fractură la picior

Vești proaste pentru Valentino Rossi. Italianul a suferit o dublă fractură la piciorul drept în timpul unui antrenament de enduro și va rata perioada următoare a sezonului din MotoGP.

Riderul Movistar Yamaha a fost transportat imediat la spital unde doctorii l-au diagnosticat cu fracturi la nivelul  piciorului drept (tibia și fibula). Rossi este renumit pentru activitățile sale în afara circuitului, în special antrenamentele cu motociclete de tip enduro la ferma sa personală de lângă Tavullia.

Cu cinci clasări pe podium și o victorie în 2017, italianul se află pe locul 4 în clasamentul piloților , la 26 de puncte de liderul Andrea Dovizioso. Șansele lui Valentino de a cuceri titlul mondial în acest an au cam dispărut cu această accidentare.

UPDATE #4:
Operația a fost un succes iar Rossi a părăsit spitalul. Riderul Yamaha Movistar a ținut să le mulțumească doctorilor din spitalul Ospedali Riuniti unde a fost operat, dar și staff-ului medical din spitalul din Urbio unde a primit primul ajutor.

UPDATE #3:
Valentino Rossi are nevoie de cel puțin 30 de zile de pauză pentru a se recupera complet. Doctorul care l-a operat pe italian a declarat că este nevoie undeva între 30 și 40 de zile.

UPDATE #2:
Inițial diagnostical la spitalul din Urbio, Rossi a fost transportat la un alt centru medical din Ancona unde a fost supus unei intervenții chirirgicale între orele 2:00 și 3:00 de către Dr. Raffaele Pascarella, directorul diviziei de ortopedie și traumatologie. Fracturile au fost fixate folosind o tijă cu șurub intramedular blocat, fără a avea alte complicații.

UPDATE:
Rossi se află la spitalul Urbino, unde a fost operat în cursul nopții de joi spre vineri.
Tatăl italianului, Graziano, a declarat faptul că fiul său nu este prea optimist. Pentru a face radiografia piciorului, doctorii au fost nevoiți să taie echipamentul lui Valentino.