IAA Frankfurt: Noul BMW M8 GTE se arată lumii întregi

IAA Frankfurt: Noul BMW M8 GTE se arată lumii întregi

Salonul Auto Internațional de la Frankfurt a fost scena pe care BMW a prezentat noul model M8 GTE, menit să readucă marca bavareză în cușca cu lei a clasei GTE unde va concura începând cu anul viitor, de ambele laturi ale Atlanticului.

După o serie de modele ce au fost omologate doar pentru American Le Mans Series sau, mai recent, IMSA Weathertech Sportscar Championship, BMW continuă povestea cu noul M8 de unde a lăsat-o M3. Generația E92 a fost ultima care a concurat în Europa sub umbrela uzinei, pe atunci cu Team Schnitzer, bifând și cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2010 și 2011. Ulterior, uzina s-a implicat în DTM începând cu sezonul 2012, cucerind titlul piloților în trei din ultimii cinci ani prin Bruno Spengler și Marco Wittmann.

Noul model, M8 GTE, este mai mare decât predecesorul și – după aparențe – și decât actualul M6 GTLM croit, ca și Z4 GTLM, doar pentru cursele din State. Această mașină îi va lua locul lui M6 începând cu sezonul competițional 2018, două modele fiind cu siguranță pe grilă la startul cursei de 24 de ore de la Daytona. Asta deși nu se știe dacă programul din America de Nord va fi operat în continuare de Team Rahal Letterman-Lanigan Racing.

Echipat cu un propulsor V8 twin-turbo de 4.000 cmc care dezvoltă peste 500 de cai, M8 va fi prezent și în Mondialul de Anduranță, cu echipa MTEK. BMW nu va vrea să facă un simplu act de prezență, una dintre ținte fiind cu siguranță îmbunătățirea performanțelor reușite cu M3 la Le Mans (doar un loc trei în GTE-Pro în 2011). În plus, deși nu este nimic oficial, ne putem aștepta și la un nou art car pe noua „pânză” creată de BMW Motorsport.

Până ce totul se va clarifica, vă lăsăm cu galeria foto cu noul M8 GTE.

Sursă foto: BMW

2017 va fi un an de tranziție pentru BMW Motorsport