Categories: Formula 1

Formula 1 Malaezia: Ploaia a dat peste cap planurile în FP1

Red Bull a profitat de ploaie și a reușit să se impună în prima sesiune de antrenamente libere. Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot demonstrând încă o dată că monopostul RB13 strălucește în condiții vitrege. Olandezul a stabilit un timp de 1m48.962s, fiind cu 0,757s mai rapid decât coechipierul Ricciardo.

Pe a treia poziție a terminat Fernando Alonso. Spaniolul a venit la 1,635s în spatele liderului.

Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel au încheiat pe locurile 4 și 5, la 1,7 și respectiv 2 secunde în spatele lui Verstappen. În spatele lor, cei doi reprezentanți ai echipei Mercedes. Hamilton și Bottas. Britanicul la 2,5s de lider, iar Bottas cu încă 0,5s mai lent.

Suprizele sesiunii le-au reprezentat Stroll și Gasly. Canadianul a terminat pe locul 8, demonstrând că performanța din calificările M.P. al Italiei nu a fost chiar întâmplătoare. Noul recrut STR, Pierre Gasly a încheiat pe locul 9 la 3,4 secunde în spatele lui Verstappen.

Piloții Renault pentru FP1, Sirotkin și Palmer au terminat sesiunea pe locurile 10 și 11. Rusul a pilotat în locul lui Hulkenberg și nu a făcut o treabă rea. Vandoorne, al doilea pilot McLaren a fost al 12-lea, la 3 secunde de Alonso și la aproape 5 de Verstappen. Ocon de la Force India a fost al 13-lea urmat de Sean Gelael, care a pilotat în locul lui Carlos Sainz la Toro Rosso.

Sergio Perez a făcut doar 4 tururi încheind pe locul 15. El a fost urmat de Charles Leclerc în monopostul Sauber și Pascal Wehrlein.

Ultimii cu timpi cronometrați au fost piloții Haas, Grosjean și Giovinazzi, italianul folosind monopostul lui Magnussen. Massa a suferit o avarie la sistemul hidraulic, fiind nevoit să se retragă la boxe după doar 3 tururi efectuate.

Așadar o sesiune în care piloții mai degrabă s-au acomodat cu pista și nu au fosțat încercând să găsească un setup potrivit. Rămâne de văzut dacă FP2 va fi altfel.

© f1.com
Dragos Soare-Rada

Dragoș Soare-Rada, graphic designer de profesie, aduce în echipă contraponderea cifrelor și a tehnicii la talentele de povestitori ale altora. Mereu cu ochii pe orice update adus monoposturilor, el ne reamintește, prin puterea exemplului și prin dovezi științifice că Formula 1 este în esență un sport tehnic, iar rezultatele sunt oglinda progresului, măsurat în date exacte.

Share
Published by
Dragos Soare-Rada
Tags: Daniel RicciardoF1 2017FeaturedFernando AlonsoFP1Malaysian GPMax VerstappenRed Bull Racing

Recent Posts

  • Formula E

Eurosport aduce noua generație Formula E în prim-plan

Sezonul Formulei E aduce noutăți substanțiale și esențiale campionatului de monoposturi electrice. Eurosport transmite în exclusivitate întregul sezon. După patru…

3 ore ago
  • Analize Formula1

FORMULA 1: REVIEW-UL SEZONULUI 2018.PARTEA 1/3

Reims, 6 iulie 1958. Ultra rapida pistă franceză nu avea cum să nu dea câștig de cauză celui mai puternic…

O zi ago
  • Formula 1

TOP 10 PILOŢI DE FORMULA 1 ÎN 2018. PARTEA A II-A, LOCURILE 5-1

Reluăm topul piloților de F1 din 2018 cu poziția a 5-a. Locurile 10 - 6 pot sa fie descoperite aici.…

6 zile ago
  • Formula 1

TOP 10 PILOŢI DE FORMULA 1 ÎN 2018. PARTEA I. LOCURILE 10-6

Sezonul 2018, cel mai interesant al actualei erei hibride a avut de toate, de la mostre de geniu în arta…

O săptămână ago
  • Analize Formula1

Formula 1 Abu Dhabi 2018 Review: O oglindă a celui mai echilibrat sezon al erei hibride?

Mercedes W09 a fost monopostul mai rapid în opt ocazii pe parcursul sezonului 2018. Ferrari SF71H a fost în schimb…

2 săptămâni ago
  • Formula 1

Formula 1 Abu Dhabi: Sezonul se încheie cu încă un succes al campionului

Campionul mondial Lewis Hamilton a înregistrat al 11-lea succes al sezonului în ultima cursă din 2018, la Abu Dhabi. Lewis…

3 săptămâni ago