Formula 3 2018: Noua stagiune începe la Pau

Tot 10 etape vor fi programate în calendarul Formulei 3 europene și anul viitor, 7 dintre acestea fiind în weekendurile DTM.

Odată cu modificările aduse calendarului WEC, runda de la Silverstone nu va mai deschide balul în Formula 3, prima etapă având loc abia la mijloc de mai, când se dispută tradiționalul Grand Prix de Pau. La fel ca în 2017, nucleul dur al campionatului va fi alături de DTM, profitându-se și de una dintre noile destinații ale acestui campionat, Misano Adriatico. Acest circuit înlocuiește Monza, dat fiind că nu mai există nicio asociere cu mondialul de turisme în noua sa formă. În afară de Pau, mai sunt doar două etape de F3 care nu sunt în weekendurile DTM: cea de la Spa-Francorchamps (BES) și Silverstone (WEC). Este de salutat faptul că se merge pe circuitul din Formula 1, nu pe îngustul Brands Hatch.

Acesta ar putea fi ultimul sezon înaintea fuziunii F3-GP3, care ar putea duce seria europeană în weekendurile Formulei 1, tocmai într-un sezon 2019 ce se anunță provocator pentru viitorul DTM cu doar doi constructori implicați. Acest aspect are plusuri și minusuri pentru dezvoltarea piloților, căci e de așteptat ca Formula 3 să aibă dificultăți în a oferi tot atâta timp pe pistă în cadrul programului F1, iar presiunea va crește odată cu această expunere suplimentară. Desigur, filierele marilor constructori vor fi încântate să poată observa mai bine școlirea tinerelor talente pe care le păstoresc, într-o eră în care fiecare încearcă din răsputeri să descopere cât mai devreme sclipirile juniorilor.

Dan Ticktum, câștigătorul de la Macau și laureatul premiului McLaren BRDC Autosport în acest an, a fost primul pilot confirmat pentru 2018. El va evolua alături de Motopark, gruparea germană alături de care a obținut prestigioasa victorie asiatică în această toamnă. Poate părea un pas înapoi de la mai puternica mașină din GP3, însă noul său rol în simulatorul Red Bull nu-i permite să participe la competiții în weekendurile F1. Iată, așadar, un nou punct critic de luat în calcul pentru FIA.

12-13 mai – Pau
2-3 iunie – Hungaroring
23-24 iunie – Norisring
14-15 iulie – Zandvoort
27-28 iulie – Spa-Francorchamps
18-19 august – Silverstone
25-26 august – Misano
8-9 septembrie – Nurburgring
22-23 septembrie – Red Bull Ring
13-14 octombrie – Hockenheim


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By