Monopostul celor de la Ferrari, lansat joi după-masa și gata pentru grila 2018

AȘA CUM SE AȘTEPTAU, FANII AU VĂZUT JOI DUPĂ MASA MONOPOSTUL FERRARI PENTRU GRILA 2018, DEZVELIT ÎNTR-O LANSARE LIVE ONLINE. PURTÂND CULOAREA ROȘIE DOMINANTĂ, NOUA MAȘINĂ A PRODUCĂTORULUI ITALIAN A FOST PRIMITĂ CU APLAUZE DE CĂTRE INTERNAUȚI.

Lansarea oficială a monopostului celor de la Ferrari a venit la două ore după cea a rivalilor de la Mercedes, mașina campionului mondial Lewis Hamilton fiind testată de către acesta și de către coechipierul Valtteri Bottas pe circuitul de la Silverstone. La orele 16, Sebastian Vettel și Kimi Raikonnen au lansat, alături de staff-ul echipei, noul monopost.

Față de restul echipelor din Marele Circ, la Ferrari lucrurile s-au desfășurat ca la carte, fără să existe imagini cu monopostul care să circule pe internet înainte de lansarea oficială. Noul model a fost prezentat la finalul evenimentului, după ce organizatorii au introdus o serie de fani ai producătorului și a Formulei 1.

Aceștia au venit să asiste la lansarea de la Maranello din toate colțurile lumii. SF17H este numele noului model pe care cei doi piloți ai echipei căluțului cabrat îl vor tura pe circuite in 2018. După o prezentare a noului monopost, au luat pe rând cuvântul conducerea echipei, cât și cei doi piloți.

“E un moment special pentru mine tot timpul. Când mă uit la mașină, văd tot respectul acestor oameni care lucrează aici, pe care ei îl poartă pentru brand. Pasiunea și dedicația, munca lor grea, resursele, grija pentru fiecare detaliu, face ca munca acestor oameni din Maranello să fie ceva special. Mașina este făcută în Italia și este o piesă de excelență a acestei țări. Asta simt eu când văd această mașină”, a declarat Maurizio Arrivabene, boss-ul de la Scuderia Ferrari F1.

“Modelul reprezintă o evoluție a mașinii de anul trecut. E o evoluție în agresivitate, în putere și performanță pentru circuitele de viteză, dar și în fiabilitate. Lateralele monopostului sunt mai agresive, toată echipa a făcut ca tot body-ul să fie slim, să fie rapid, să fie eficient. Halo-ul este foarte vizibil, afectează totul, dar am depus mult efort să îl integrăm și vedem că funcționează bine” a declarat directorul tehnic al echipei, Mattia Binotto.

“Arată bine, și când arată bine, viteza este și ea bună, dar vom vedea mai multe în teste și în prima cursă. Halo-ul nu aduce mari diferențe, te obișnuiești cu el și nu impune probleme. Cu toate schimbările, mașinile arată tot timpul diferit, dar ne obișnuim cu ele și mergem mai departe. Este a opta prezentare a mea, dar este totuși o zi importantă și emoționantă pentru mine. Eu am văzut-o aseară pentru prima dată, însă doar puțin, deci și pentru mine e o lansare adevărată”, a explicat Kimi Raikonnen.

“M-am simțit imediat confortabil în noul scaun. Mașina arată bine, o văd și mă face să vreau să o duc pe circuit și să o testez. E foarte frumos că am avut o asemenea lansare după atât de multe ore de lucru, de la început de proiect, peste iarnă și până acum. De-abia așteptăm să vedem cum se comportă mașina pe circuit, dar efortul și atenția la detalii se văd din start, e impresionantă”, au fost cuvintele lui Sebastian Vettel.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By