Rossi, despre succesul lui Marquez din 2017: “Acele salvări de ultim moment sunt secretul lui”

RATA DE SUCCES A LUI MARC MARQUEZ, CAMPION 2017 LA CLASA MOTOGP, ÎN CEEA CE PRIVEȘTE MODUL ÎN CARE SALVEAZĂ CĂZĂTURI APROAPE SIGURE NU POATE FI O COINCIDENȚĂ. DECLARAȚIA A FOST FĂCUTĂ DE ÎNSUȘI VALENTINO ROSSI, CARE CONSIDERĂ REUȘITA LUI MARQUEZ DREPT SEMNĂTURĂ A SPANIOLULUI.

În drumul său spre titlul cu numărul 4 la clasa MotoGP din 2017, lui Marquez i-au reușit numeroase salvări de ultim moment, mai ales cea din cursa de la Valencia, care a și decis titlul de campion, când a evitat în ultima secundă o căzătură. Rossi l-a felicitat pe Marquez pentru abilitatea sa de a salva căzături, italianul spunând că aceste mișcări nu pot fi doar noroc sau coincidențe.

Pilotul Yamaha crede că secretul stă într-o combinație de stil și motocicletă, care îi permit spaniolului să poată duce la bun sfârșit asemenea mișcări.

“E impresionant ce face, mai ales că nu mai cade așa de des. A salvat de atât de multe ori anul trecut, chiar în momente imposibile, încât nu pot să cred că e doar coincidență. Părerea mea este că a lucrat pentru a-și îmbunătăți tehnica, stilul și tot ce ține de el. Bun, nu știu sigur dacă e ceva natural sau practicat, dar își pune corpul între motocicletă și asfalt și nu cade”, a declarat Rossi pentru revista Riders din Italia, care a dedicat un întreg număr de 100 de pagini pentru marele pilot italian.

Rossi mai spune că, cu oricare altă motocicletă decât o Honda, asemenea reveniri ar fi imposibile.

“Nu cred că vine de la partea electronică, ci de la motocicleta în sine. Honda e făcută în așa fel încât dacă roata față se apleacă, motocicleta se apleacă și ea și nu cade. Cu o motocicletă ca a noastră, dacă te lași pe roata față, ajungi deodată prea jos și nu mai poți să tragi înapoi, după care cazi.”, a explicat Doctorul.

Părți din interviul pe care Valentino Rossi l-a dat pentru Riders sunt disponibile aici, în limba italiană.

You may also like