Noul monopost Nissan Formula E arată așa cum vrem toți să arate cele din Formula 1

NISSAN A DEZVĂLUIT MONOPOSTUL CU CARE VA CONCURA PRODUCĂTORUL JAPONEZ ÎN FORMULA E. FUTURISTIC ESTE TERMENUL CARE DESCRIE CEL MAI BINE CUM ARATĂ NOUL MONOPOST, FIIND PRIMIT CU URALE DE CĂTRE FANII COMPETIȚIEI DEDICATE MAȘINILOR ELECTRICE.

După ce partenerul Renault a părăsit duo-ul francezo-japonez pentru a se axa pe Formula 1, Nissan devine primul producător din Japonia care va concura în Formula E. Culorile alese pentru monopost sunt negru, argintiu și roșu, mașina fiind prezentată pentru prima dată în fața unui public la Geneva. Stilul agresiv al celei de-a doua generații de mașini FE este unul care iasă în evidență, monopostul fiind apreciat de fanii din întreaga lume, fiind exact ceea ce Formula 1 nu este în acest moment.

“La prima vedere, mașina de Formula E pentru sezonul 5 arată ca o pasăre supersonică cu motorizare electrică. Cu această stare am pornit spre design-ul actual al mașinii, pentru că am vrut să capturăm o senzație de escapadă de la rezistență și gravitație, și credem că am reușit să redăm exact această viziune. Mașinile Formula E sunt tăcute, cu mici explozii de viteză. Combinația dintre pulsul sonic al efectului Doppler și puterea unui boom sonic au stat ca inspirație la baza monopostului”, a declarat Alfonso Albaisa, vicepreședinte Design la Nissan.

Mișcarea Nissan de a intra în FE este prima de această anvergură de la încercarea eșuată de a participa la Le Mans, la clasa LMP1 în 2015. Michael Carcamo, directorul global al Nissan, a explicat că producătorul s-a dedicat complet competiției FE.

“Nissan aduce un plus de valoare competiției, cu experiența noastră în tehnologiile electrice pe care le-am implementat deja în mașinile noastre, și pe care acum o aducem pe circuit. Nivelul de competitivitate în Formula E este în creștere, așa că așteptăm cu drag noile încercări inginerești pe care le vom întâmpina”, a explicat Carcamo.

Fondatorul Formula E, Alejandro Agag, a vorbit despre cât de importantă este intrarea producătorului japonez în competiție.

“E grozav să vezi noile culori Nissan pentru prima dată pe mașina de generație secundă, înainte de debutul în noul sezon. Formula E este cu adevărat o platformă globală care celebrează trecerea de la combustibil fosil la electric și de la circuit la drumuri”, a subliniat Agag.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By