Formula 1 2018. Teste Barcelona. Ziua 7.

Sebastian Vettel a devenit, neocifical încă, cel mai rapid pilot care a parcurs vreodată circuitul Montmelo in configuratia actuală. Germanul a oprit cronometrul al 1m17.182s furându-i titlul lui Daniel Ricciardo care stabilise ieri un timp cu 0,865s mai lent.

Pilotul Ferrari a reușit performanța la bordul monopostului SF71H încălțat cu cele mai aderente pneuri puse la dispoziție de Pirelli – cele HyperSoft. Ziua a început cu teste pe pneurile Soft și Medium, dar cu 2 ore înainte de pauza de prânz inginerii Ferrari decid să încerce și pneurile mai moi. Câteva tururi pe pneurile SuperSoft și germanul era mai rapid decât au fost monoposturile Mercedes ieri, pe UltraSoft.

Când a încălțat pneurile UltraSoft a egalat performanța lui Ricciardo de ieri. Au urmat apoi pneurile cele mai aderente. Mai întâi a fost un 1m17,6 realizat într-un stint de 7 tururi. Apoi un 1m17.2 și stint-ul s-a încheiat cu recordul zilei de 1m17.1.

Trebuie spus că la ultimele 2 flying laps Vettel a ridicat piciorul din gaz cu ceva distanță înainte de trecerea liniei de sosire. Așadar, există aici niște timp care poate fi câștigat. Iar dacă luăm în considerare că stint-ul lui a fost de 7 tururi cred ca nu e exagerat să spunem că timpul ideal ar fi pe undeva la 1m16.6 – 1m16.7s.

Vettel a adunat azi cele mai multe tururi. 188 !

Poate la fel de surprinzator ca recordul lui Vettel a fost Kevin Magnussen. Danezul a fost al doilea cel mai rapid pilot al zilei, el oprind cronometrul 1m18.360s folosind pneurile SuperSoft. Magnussen a parcurs traseul catalan de 153 de ori. A fost o zi foarte productivă pentru echipa lui Gene Haas care ieri a avut de furcă cu o scurgere de ulei ce i-a limitat prezența pe pistă.

Pierre Gasly aduce din nou Honda pe podium. Monopostul STR13 a avut a treia performanță a zilei: 1m18.363 (+1,181s). Pneurile folosite de francez au fost cele HyperSoft. La sfârșitul zilei în dreptul său scria: 169 de tururi. Cu un PU Honda ? Cine ar fi crezut ?

Nico Hulkenberg a fost al patrulea. Germanul a pilotat în sesiunea de dimineață când a adunat 79 de tururi. Cel mai bun timp al său (+1,493s) fiind stabilit cu pneurile HyperSoft.

Ca în ultimele zile, coechipierul Sainz este imediat lângă el. Spaniolul a parcurs 69 de tururi ducând totalul zilei pentru Renault la 148 de tururi. Diferența dintre cei doi a fost de doar 50 de sutimi.

McLaren a avut o zi mult mai bună decât ieri. 151 de tururi pentru Vandoorne și un tur cu 1.673s mai lent ca al lui Vettel, stabilit pe pneurile HyperSoft.

Locul 7 i-a revenit lui Marcus Ericsson. Suedezul a parcurs 148 de tururi făr incidente. Cu o oră înainte de finalul zilei el a produs singurul steag roșu al sesiunii când iese în decor în virajul 4 și rămâne blocat în capcana de pietriș.

Urmează în corpore piloții Mercedes AMG. Lewis Hamilton al 8-lea urmat de Valtteri Bottas pe locul 9. Ambii piloți au făcut azi numai simulare de cursă iar timpii rezultați sunt extrem de competitivi. Având în vedere că, cel puțin pentru Bottas, simularea a avut loc numai cu pneurile Medium, aș spune că ritmul este unul înfricoșător. Un total de 181 de tururi pentru campionii mondiali din 2017.

Polonezul Kubica a fost al 10-lea pentru Williams. El a pilotat în sesiunea de dimineață stabilind cel mai bun tur cu pneurile SuperSoft. Diferența față de Vettel a fost de 2,447s.

Force India au făcut și ei numai simulări de cursă. Perez a fost al 11-lea la capătul a 159 de tururi.

Red Bull încheie ziua pe penultimul loc. Max Verstappen a rulat numai pe pneurile Medium și Soft. 187 de turui pentru el azi, a doua performanță a zilei.

Canadianul Stroll încheie clasamentul zilei la 3 secunde de lider. Cele 67 de tururi ale sale împreună cu cele 73 ale lui Kubica ridică totalul zilei pentru Williams la 140.

Mâine este ultima zi de teste și ultima șansă pentru echipe de a testa comportamentul monoposturilor atunci când au puțină benzină în rezervor și pneuri extrem de aderente. Va fi interesant să vedem ce face Merecdes și Red Bull. Să vedem primele tururi sub bariera celor 77 de secunde ?

Clasamentul zilei:


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By