Vettel, după ce a bătut recordul de circuit la Barcelona: “Mașina are nevoie de și mai multă putere”

DUPĂ CE A BĂTUT RECORDUL NEOFICIAL DE CIRCUIT LA BARCELONA, ÎN PENULTIMA ZI DE TESTĂRI DIN PRE-SEZON, SEBASTIAN VETTEL A DECLARAT PRESEI CĂ MONOPOSTUL, DEȘI SE COMPORTĂ BINE, AR AVEA NEVOIE DE ȘI MAI MULTĂ PUTERE PENTRU O EVOLUȚIE DE CU ADEVĂRAT DE NEEGALAT ÎN 2018.

Vettel a ieșit cu gume hypersoft în ultima jumătate de oră a testelor de joi, reușind să obțină primul timp sub un minut și 18 secunde din istoria Circuit de Catalunya, la 1min 17.953sec. Ricciardo a fost singurul care s-a apropiat de acest timp, pilotul australian fiind cel care a doborât zilele trecute recordul neoficial al circuitului stabilit în urmă cu 10 ani.

După ce a scăzut cel mai bun timp sub un minut și 18 secunde, Vettel a terminat seria de teste cu 1min 17.176sec, fiind cu o secundă și 176 de sutimi mai rapid decât Mangussen, pilot la Haas, ieșit pe circuit cu supersofturi și ocupând locul doi în clasament la final de zi.

Seria de sesiuni bune în testele din Spania l-au determinat pe Vettel să laude fiabilitatea mașinii pe care o conduce, la finalul celor 188 de tururi pe care le-a parcurs fără probleme. Pilotul a explicat că fiabilitatea monopostului va spori performanțele echipei în sezonul 2018. Vettel s-a plâns însă de performanța motorului, la care spune că echipa mai are de lucrat.

“Încă avem de lucru la performanță și la feeling-ul mașinii. În ceea ce privește fiabilitatea, e tare ca o piatră, așa că nu trebuie să ne facem griji acolo. Am avut o performanță bună în simularea de cursă, inclusiv cu startul și restarturile simulate. Sunt pregătit de Australia, pentru mine, testele s-au încheiat”, a declarat fostul campion mondial.

Întrebat dacă este de părere că Ferrari este pregătită pentru cursa de debut de sezon din Australia, Vettel a explicat că întotdeauna există loc pentru mai bine, dar că este mulțumit de perioada de teste și încrezător că echipa va face o treabă bună la Melbourne.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By