Categories: MotoGP

Jorge Lorenzo la Suzuki din 2019? Zvonul care l-ar putea costa contractul de 12 milioane de euro cu Ducati

SUZUKI A IEȘIT LA VÂNĂTOARE DE PILOȚI PENTRU SEZONUL 2019. ȘI NU ORICE VÂNĂTOARE, FORMAȚIA ANUNȚÂND CĂ DISCUTĂ CU NIMENI ALTUL DECÂT TRIPLUL CAMPION MONDIAL JORGE LORENZO, CARE AR PUTEA FI NOUL COECHIPIER AL LUI ALEX RINS ÎNCEPÂND CU SEZONUL VIITOR.

Contractul lui Rins la Suzuki este aproape garantat pentru încă un an. Cât privește a doua poziție din grilă pentru producătorul japonez, echipa nu poate să ajungă la un acord cu Andrea Ianone, așa că a plecat în căutarea unui alt pilot pe care să îl contracteze pentru 2019.

Iannone nu a confirmat ca pilot principal la Suzuki, de la venirea sa la echipă la început de 2017, când a plecat de la Ducati. Italianul a terminat al treisprezecelea anul trecut, fiind deja depășit ca și performanțe de către Rins în 2018. Rins a prins podiumul pentru Suzuki în Argentina, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 2016 incoace.

Lorenzo este vehiculat ca fiind omul preferat de Suzuki ca viitor coechipier pentru Rins în 2019. Echipa japoneză este convinsă că modelul GSX-RR este ideal pentru stilul fin de pilotaj al actualului pilot Ducati. După un debut greu la formația italiană în 2017, Lorenzo încă nu se simte confortabil în șaua motocicletei Desmosedici. Spaniolul a reușit să aducă doar un punct echipei, după primele două curse din sezon.

Lipsa de rezultate, combinată cu detronarea spaniolului ca pilot principal la Ducati, după ce Dovizioso s-a impus ca fiind mai mult decât capabil în fața lui Lorenzo, înseamnă numai necazuri pentru triplul campion mondial MotoGP. Pe scurt, Lorenzo nu va putea să justifice cele 12 milioane de euro din contractul cu Ducati, dacă va rămâne la echipă și în 2019. Asta înseamnă un salariu mai mic și bonusuri pe care spaniolul va trebui să le împartă cu Dovizioso.

Acesta din urmă este deocamdată mai încet doar decât Marquez, fiind al doilea favorit la titlu pentru 2018, în timp ce Lorenzo se află la coada clasamentului favoriților. Astfel, este normal ca Dovi să aibă alte pretenții financiare de la Ducati în următorul sezon. Ducati spune că sunt aproape să bată palma cu italianul, însă până acum cele două părți nu au semnat nimic. E o oportunitate ideală pentru Davide Brivio să scrie un cec în numele Suzuki, dedicat lui Jorge Lorenzo și să scutească de dureri de cap pe toată lumea.

Gabriel Iosa

Jurnalist cu peste 6 ani de experiență în media locală și națională, creator de conținut și fan înrăit MotoGP. Gabriel adoră cursele strânse, care se decid în ultimele tururi, dar și campionatele competitive, în care stai cu sufletul la gură la fiecare linie de finish. Circuitul favorit? Brno, fără doar și poate!

Recent Posts

MotoGP Motegi: Marc Marquez celebrează titlul 5 la clasa mare, al șaptelea la general

Faptul că Marc Marquez va deveni campion in acest an era o certitudine, urmând a se stabili circuitul unde se…

47 de minute ago

Formula 1 SUA: Raikkonen câștigă o cursă extraordinară și amână verdictul campionatului

Circuit of the Americas a fost gazda unui Mare Premiu entuziasmant, cu Kimi Raikkonen câștigând pentru prima oară după aproape…

12 ore ago

24H Series Spa: Ferrari are câștig de cauză în duelul cu Mercedes

Ultima etapă europeană din calendarele 24H GT Series și 24H TCE Series a avut loc la finalul săptămânii trecute pe…

22 de ore ago

Formula 1 SUA: Hamilton cel mai rapid într-o sesiune disputată de calificări

Lewis Hamilton a obținut pole position-ul în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, realizând un tur cu puțin mai…

O zi ago

Formula 1 Austin, USA: Ferrari arată semne de revenire in FP3

Prima sesiune cu adevărat uscată de până acum cu piloți care au au putut încălța pneurile slick s-a încheiat cu…

2 zile ago

Formula 1 Austin, USA: Mercedes începe cu dreptul weekend-ul american

Ploaia nu a ţinut piloţii departe de pistă în FP1. Condiţiile meteo au obligat piloţii să folosească pneurile intermediare, iar…

3 zile ago