570 de milioane de dolari, bugetul Ferrari pentru Formula 1. Italienii scad investițiile în R&D!

FERRARI, CEA MAI CUNOSCUTĂ ECHIPĂ DIN MARELE CIRC A DAT PUBLICITĂȚI BUGETUL PE CARE L-A ALOCAT COMPETIȚIEI. SURPRINZĂTOR ÎNSĂ, DEȘI CIFRA ESTE UNA URIAȘĂ, PRODUCĂTORUL A ALOCAT MAI PUȚINI BANI DECÂT ÎN ALȚI ANI PENTRU CERCETARE ȘI DEZVOLTARE.

De ani buni Ferrari a ținut în secret detaliile financiare legate de echipa de Formula 1. Acest lucru s-a schimbat începând cu 2012, când F1 a intrat pe bursa din Singapore și a făcut publice bugetele de premiere pe care le plătește echipelor concurente.

Ferrari, McLaren și Red Bull Racing împărțeau un premiu anual garantat de 100 de milioane de dolari, la care se adăugau bonusuri pentru performanțe disponibile pentru toate echipele. Schema calculată de directorii Formula 1 le asigura celor de la Ferrari cel puțin 62,2 milioane de dolari anual. Echipa este cea mai longevivă din competiție, concurând încă de la începuturile curselor din 1950.

Cu acest spor adăugat la câștigurile garantate, Ferrari pleacă acasă cu cel puțin 92,2 milioane de dolari pe an, la care se adaugă sporurile de performanță. În 2016 de exemplu, Ferrari a câștigat 190 de milioane de dolari per total, pe când Mercedes a strâns “doar” 137 de milioane, chiar dacă a câștigat campionatul.

În timp ce câștigurile echipei sunt în scădere, costurile pentru Ferrari vor fi în creștere după ce Formula 1 va introduce o nouă versiune de motorizare V6 de 1,6 litri începând cu 2021. Motoarele vor fi mai avantajoase pentru echipe, dar îi vor costa pe producători ca Ferrari mai mult, pentru că vor fi nevoiți să investească în design. Noul motor este un subiect dificil pentru Ferrari, care nu au reușit să câștige un campionat de la introducerea modelului în 2014 și până astăzi.

Potrivit raportului pe anul 2017, Ferrari a tăiat din costurile dedicate cercetării și dezvoltării pentru activitățile legate de echipa de Formula 1. În ciuda acestui fapt, Ferrari s-a bucurat de performanțe bune pe circuit, Sebastian Vettel reușind să câștige primele două curse ale sezonului 2018.

Ca și în cazul celor de la Mercedes, Ferrari vor plăti în jur de 98,4 milioane de dolari pe cheltuieli de personal, jumătate din bani urmând să meargă spre Vettel și Raikkonen. Cheltuielile de mentenanță a echipei sunt estimate la 70 de milioane de dolari pe an, iar în total, echipa va cheltui uriașa sumă de 571,1 milioane de dolari, arată publicația Forbes.

Debandada financiară a scos la iveală informații cum că Ferrari s-ar pregăti să se retragă din competiție din 2021, atunci când expiră contractul de participare. Sergio Marchionne, CEO la Ferrari spune că plecarea din competiție ar fi benefică pentru producător, însă de la a spune, și până la a face, fanii speră ca totul să rămână doar la nivelul de discuție.

Plecarea celor de la Ferrari din Formula 1 ar însemna un cutremur uriaș pentru motorsportul mondial și ar putea, la fel de ușor, să însemne chiar destrămarea competiției care se apropie de vârsta de 70 de ani.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By