Christian Horner: Ricciardo are toate motivele să rămână la Red Bull

Red Bull speră să îl convingă pe Daniel Ricciardo să rămână la echipă pentru încă un sezon, după ce formația i-a pus la dispoziție australianului monopostul câștigător la Grand Prix-ul Chinei de duminică.

Ricci a reușit să treacă primul linia de sosire după o plecare de pe locul al șaselea din grilă. După un start frustrant de sezon, victoria de la Shanghai a fost una mai mult pentru ridicarea moralului, decât pentru punctele adunate în dreptul logo-ului Red Bull. Rămânând fără contract la final de 2018, despre Ricciardo s-a scris deja speculativ că ar fi curtat de către Ferrari și Mercedes.

“Cred că lui Daniel îi priește aici. Dacă îi putem da o mașină ca cea de duminică mereu, de ce ar vrea să plece altundeva? A avut probleme în Bahrain, a avut probleme sâmbăta asta în calificări. Ajungi să crezi că vei da doar de necazuri, deci clar te gândești să schimbi echipa la un moment dat, ca pilot. Dar victoria i-a ridicat moralul și asta îl va determina să lupte pentru rezultate și mai bune de acum încolo. Totul este mai roz acum, ca să zic așa” – Christian Horner.

Mercedes, care a dominat ultimele patru sezoane de Formula 1, nu a reușit să câștige nicio cursă dintre primele 3 din 2018. Ferrari a câștigat la Melbourne și în Bahrain, grație lui Sebastia Vettel, care cel mai probabil nu va agrea posibilul „transfer” al fostului său coechipier Red Bull la Ferrari.

Nici partenerul de motorizare pentru Red Bull nu este deocamdată cunoscut. Echipa nu s-a hotărât dacă să continue colaborarea cu Renault, sau să treacă la motoare Honda, folosite deja de echipa Toro Rosso. Chiar și așa, Red Bull spune că îi vrea pe Ricciardo și pe Verstappen la echipă după 2018.

“Ricciardo e un pilot complet acum. Este la vârful performanțelor sale și cred că a fost în creștere în ultimii ani. Este printre cei mai buni la depășiri de pe grilă, iar modul în care judecă anumite faze este impecabil. E la un alt nivel al carierei în comparație cu Max, care e încă tânăr și mai are de lucrat pentru a dovedi experiență”, a explicat Horner.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By